Γρήγορη μετάβαση

Megaron Plus: «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο» με έμφαση στον πόλο της Ελευσίνας

Σχετικά Θέατρα

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνουν την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα) την τρίτη διάλεξη με θέμα «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο».

Η «Τριλογία της Αθήνας» είναι ένας ισχυρός αφηγηματικός ιστός, ένα σύστημα ιδεών με συνοχή, ένα όραμα για την Αττική, που συνδέει αφηγηματικά τις τρεις πόλεις της Κλασσικής Αθήνας  και πάνω στο οποίο στηρίζονται οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Αρχαιολογικών Πάρκων στο Λαύριο και στην Ελευσίνα, τα οποία θα αναδεικνύουν όλα τα μνημεία και θα συνθέτουν την ιστορική μνήμη αυτών των πόλεων.

Σε αυτή την εκδήλωση θα ταξιδέψουμε, μέσα από δύο σπουδαίες ομιλίες, στον πόλο της Ελευσίνας. Η Ελευσίνα υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου, καθώς φιλοξενούσε την ιερότερη και πιο σεβαστή θρησκευτική τελετή και γιορτή της Ελλάδας, τα Ελευσίνια Μυστήρια. Επίσης, θα μας μιλήσουν για την Ελευσίνα του σήμερα, ως κέντρο πολιτισμού και ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Στην τρίτη εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  •  κ. Πέτρος Θέμελης, τ. Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, και Αντιπρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», «Η δική μου Ελευσίνα»
  • κ. Γαβριήλ Καμπάνης, τ. Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021» , «Η Ελευσίνα δεν είναι τόπος είναι σώμα»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ένα θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, όπου θα μας αφηγηθούν την ιστορία της Ελευσίνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η δράση οργανώθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Δώρα Παγούδη και υλοποιείται με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Θάλεια Καλλιαντά, κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλου και της καθηγήτριας μουσικής κ. Δέσποινα Λάσκου.

Προλογίζει  ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus  ή να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σας ενημερώνουμε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προκειμένου να σας διασφαλίσουμε εγκαίρως δελτίο εισόδου, μπορείτε να καλέσετε στο  «ΔΙΑΖΩΜΑ» – κα Κατερίνα Αβραμοπούλου / 210 82 54 256.