Γρήγορη μετάβαση

Megaron plus 2023: «Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης: έργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας»

Σχετικά Θέατρα

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της δυναμικής και πολυετούς συνεργασίας τους, ανοίγουν ένα νέο κύκλο ομιλιών για το έτος 2023, με τίτλο: «Αποκατάσταση Αρχαίων Θεάτρων: Ένας ύμνος στις Συνέργειες», με θέμα την παρουσίαση της πορείας των εργασιών αποκατάστασης σε τρία εμβληματικά αρχαία θέατρα: Σπάρτης, Λάρισας και Διονύσου Αθήνας.

Στην πρώτη εκδήλωση με τίτλο: «Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης: έργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, ομιλητές θα είναι οι:

η κα Ευαγγελία Πάντου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ), με τίτλο: «Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης: λίθου λευκοῦ, θέας ἄξιον. Ανακτώντας τις αξίες του μνημείου μέσα από το αρχαιολογικό έργο».
η κα Μαρία Τσούλη, Αρχαιολόγος και τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑΛΑΚ και η κα Χαρά Γιαννακάκη, Αρχαιολόγος της ΕΦΑΛΑΚ, με τίτλο: «Από τον Ευρυκλή στον Όσιο Νίκωνα: Η διαχρονική ανθρώπινη παρουσία ως σημαντική παράμετρος και πρόκληση για το έργο αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης».

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος.

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό δρώμενο από την Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, η οποία θα προσφέρει στα μέλη και στους φίλους του Διαζώματος τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Μετά το πέρας της διάλεξης και του καλλιτεχνικού δρωμένου, θα προσφερθεί κέρασμα, στο φουαγιέ, με προϊόντα της λακωνικής γης: κρασί από το Κτήμα Θεοδωρακάκου και την Οινοποιητική Μονεμβασιάς-Οικογένεια Τσιμπίδη, ελιές από την Εταιρεία Terra Sparta της Μαρίας Καράμπελα (μέλος του Σωματείου Διάζωμα), τυρί από το Τυροκομείο Καράμπελα στα Χρύσαφα Λακωνίας και λαλάγγια (προσφορά της Ένωσης Δροσοπηγητών Λακωνίας «Η Τσεροβά»).

Η Είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας και η διανομή των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την ημέρα της εκδήλωσης, Τρίτη 21.02.2023, στις 17.30 στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus: https://www.megaron.gr/event/to-archaio-theatro-tis-spartis/