Γρήγορη μετάβαση

Mε μια ειδική αναφορά στο ΔΙΑΖΩΜΑ το μεγάλο αφιέρωμα της Le Figaro στην «Αιώνια Αθήνα»

Μεγάλο αφιέρωμα στην Αθήνα παρουσίασε πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα Le Figaro, σε ένα ειδικό  τεύχος 160 σελίδων με τίτλο «Αιώνια Αθήνα» («Athènes éternelle») της σειράς «Le Figaro Hors-série».

Το αφιερωματικό τεύχος «Athènes éternelle» παρουσιάζει την κλασική αλλά και τη σύγχρονη όψη της ελληνικής πρωτεύουσας και είναι αποτέλεσμα ενός ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip), που υλοποίησε η υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας τον περασμένο Φεβρουάριο στη χώρα μας.

Σε ξεχωριστό άρθρο με τίτλο  «Athènes qu’on aime», η δημοσιογράφος Isabelle Schmitz αναφέρεται στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και στο πλούσιο έργο που έχει προσφέρει για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων στην Ελλάδα. Επίσης, τονίζει πως χάρη στο  ΔΙΑΖΩΜΑ είναι πλέον απτά τα θεαματικά αποτελέσματα του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Τέλος, κάνει αναφορά στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος «Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα -Αθήνα -Λαύριο», και στις εργασίες αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Διονύσου.

Το αφιερωματικό τεύχος της Le Figaro παρουσιάστηκε στις 16 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro στο ιστορικό θέατρο του Παρισιού,  Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique, παρουσία τουλάχιστον 400 θεατών.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την εφημερίδα Le Figaro για την ανάδειξη  του σημαντικού έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα, καθώς και στην προβολή του πολυσχιδούς έργου του Διαζώματος.

Μπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε το σχετικό απόσπασμα της Le Figaro, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα:

«Athènes qu’on aime» – Le Figaro Hors-série

Le Figaro: Aφιέρωμα 160 σελίδων στην «Αιώνια Αθήνα» – insider.gr

Le Figaro: H Ακρόπολη μεταξύ των μεγαλύτερων θαυμάτων του ανθρώπινου νου – skai.gr

Le Figaro: «Η αιώνια Αθήνα»- kathimerini.gr

le-figaro