Γρήγορη μετάβαση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για το ρόλο της επιχειρηματικότητας στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σωματείο «∆ΙΑΖΩΜΑ», με θέμα  «Το πρόγραµµα της Βιώσιµης Αστικής Ανάπτυξης του Ηρακλείου: ο ρόλος της επιχειρηματικότητας».

Στόχος της ημερίδας ήταν να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, το οραματικό σχέδιο για την πόλη του Ηρακλείου, ως μια έξυπνη-συνεκτική πόλη και τόπος συνάντησης «5+1 πολιτισμών». Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός συμμετοχικού σχηματισμού επιχειρήσεων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη του Ηρακλείου, τύπου Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (του λοιπού ΤΣΠ), το οποίο θα προωθήσει και θα αξιοποιήσει το έργο των Πολιτιστικών Διαδρομών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα διευρυμένη αγορά για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν.

Τώρα είναι η ώρα της πόλης.

Οι μελέτες των κ.κ.  Κούτουλα και Δρακωνάκη μας χαράζουν το μαγικό δρόμο των συνεργειών με δυο ωραία όπλα: το συμμετοχικό μάρκετινγκ και το τοπικό σύμφωνο ποιότητας. Μια πανδαισία δράσεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πιλοτική «Διαδρομή Ενετικού Λιμένα -Πολιτιστικού Κέντρου», η οποία διατρέχει περίοπτα μνημεία της πόλης όπως: ο Κούλες (Rocca a mare), η Πλατεία 18 Άγγλων, η οδός 25ης Αυγούστου, ο Άγιος Τίτος,  η Λότζια, η Κρήνη Μοροζίνι, η Βασιλική Αγίου Μάρκου, η Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών, ο Άγιος Μηνάς, ο Άγιος Ματθαίος, ο Επιπρομαχώνας Μαρτινέγκο – Προμαχώνας Μαρτινέγκο, όπου θα συναντηθούν όλες οι δράσεις και θα ενωθούν όλες οι ψηφίδες της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα ανάπλασης από το Δήμο, βελτιώσεις των όψεων ιδιωτικών κτιρίων, εικαστικές παρεμβάσεις, ωραία φωτιστικά, αλλά και ενεργοποίηση και ουσιαστική συμμετοχή με ιδέες και δράσεις του επιχειρηματικού κόσμου με ενορχηστρωτή τον αρχιτέκτονα Γιώργο Πετράκη.

Τώρα είναι η ώρα της ιστορικής πόλης του Ηρακλείου να μας δείξει όλες τις ομορφιές της.

Ακολουθούν παρεμβάσεις όλων των ομιλητών και σχετικά δημοσιεύματα:

Δελτίο Τύπου -Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Με επιτυχία η ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη – prismanews.gr