Γρήγορη μετάβαση

Με εντυπωσιακή δυναμική αναπτύσσεται η  Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Σχετικά Θέατρα

Εντυπωσιακή δυναμική αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, εν όψει της εναρκτήριας εκδήλωσης που σχεδιάζουν η Περιφέρεια Ηπείρου και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στο κοινό (1-3 Νοεμβρίου 2018).

Σημαντικό χαρακτηριστικό της Πολιτιστικής Διαδρομής είναι η κινητοποίηση και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων του τουριστικού και αγροδιατροφικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με την μορφή Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Διαδρομής της Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ» (Φορέας Λειτουργίας της Πολιτιστικής Διαδρομής) διοργανώνουν  ημερίδα/επιμόρφωση στις  19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:00μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με στόχο την ενημέρωση και την πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων στο εν λόγω Τοπικό Σύμφωνο.

Θυμίζουμε ακόμη, ότι πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης,  ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος (ενότητα «Υλοποίηση υποδομών μεταφορών στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση “Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου“») για την υλοποίηση υποδομών μεταφορών που θα εξυπηρετούν τους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων. Η δράση θα έχει στόχο την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών και κυκλοφοριακών συνθηκών στην περιοχή και την βελτίωση της προσβασιμότητας στους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 11.860.780,00 ευρώ.

Επίσης, καθώς το Πρόγραμμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες σήμανσης με τον λογότυπο της Διαδρομής στους βασικότερους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν τους κόμβους της Πολιτιστικής Διαδρομής και οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας και την καλύτερη βιωματική εξερεύνηση των μνημείων και των περιοχών που τα περιβάλλουν από τους δυνητικούς τους επισκέπτες.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια που εξελίσσεται, το ΔΙΑΖΩΜΑ, χάρη στις γενναιόδωρες χορηγίες του Ιδρύματος «Παύλος & Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου» και της «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», που είναι εταιρικά μέλη του Σωματείου,  συνδράμει την Περιφέρεια Ηπείρου στη διοργάνωση της εναρκτήριας εκδήλωσης (launch event) μέσα από την ανάθεση έργων προβολής και ανάδειξης του Προγράμματος, όπως είναι: η παραγωγή και εκτύπωση ενημερωτικού υλικού (εκδόσεων – φυλλαδίων), η παραγωγή μίνι ντοκιμαντέρ προβολής για την παρουσίαση της φιλοσοφίας του προγράμματος στο κοινό, η δημιουργία της ιστοσελίδας της διαδρομής, η επιτυχημένη προβολή και προώθηση του launch event με την αξιοποίηση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ο σχεδιασμός-υλοποίηση των οπτικοακουστικών υποδομών της αίθουσας (όπου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση) και του σχετικού με την εκδήλωση ενημερωτικού – προωθητικού υλικού.

Επιπλέον, σε επίπεδο έργων αρχαιολογικών υποδομών το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει αναλάβει να συμβάλει, με τη χορηγία του Ιδρύματος «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου» στην ανάθεση Μελέτης του δυτικού αναλήμματος ρωμαϊκού θεάτρου Νικόπολης και την Ολοκλήρωση μελετών για την κατασκευή του χώρου υποδοχής στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης (ανάθεση τοπογραφικής και γεωτεχνικής μελέτης).

Η  Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου είναι το πρώτο ολιστικό προϊόν στον πολιτιστικό τουρισμό παγκοσμίως, αλλά συγχρόνως αποτελεί και τη ζωντανή απόδειξη της δυναμικής και της αποτελεσματικότητας που έχουν οι συνέργειες στη χώρα μας.

pinakides-ipeirou_n

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Ημερίδα για τις «Πολιτιστικές Διαδρομές» – epiruspost.gr

Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης & Ανάπτυξης Της Διαδρομής Των Αρχαίων Θεάτρων Της Ηπείρου – periodikostep.gr

Πρεμιέρα τον Νοέμβρη για την «Πολιτιστική διαδρομή» – ert.gr

Γιορτή πολιτισμού για την Ήπειρο η 3η Νοεμβρίου, ημέρα εναρκτήριας εκδήλωσης της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου – epirusgate.blogspot.com

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές κάνουν πρεμιέρα! – epiruspost.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ-Δημιουργία υποδομών στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα – epirusgate.blogspot.com

Στρατηγική για την ΟΧΕ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου – Περιφέρεια Ηπείρου 2017