Γρήγορη μετάβαση

«Λεωφόροι Ανάπτυξης & Πολιτισμού» «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Μια σημαντική Πολιτιστική Διαδρομή από την Ελευσίνα έως την Ολυμπία, την Κοιτίδα του Ολυμπιακού Ιδεώδους» – video

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος διαλέξεων «Λεωφόροι ανάπτυξης και πολιτισμού», στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,  με μια επιτυχημένη εκδήλωση για την Πολιτιστική και Περιβαλλοντική διαδρομή της Ολυμπίας Οδού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Megaron Plus  και  το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, o οποίος είχε αναλάβει και τον συντονισμό της συζήτησης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε..

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Πολιτιστική διαδρομή της Ολυμπίας Οδού» που σκηνοθέτησε ο κ. Βαγγέλης Ευθυμίου. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ο κ. Γιάννης Νικολόπουλος, συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Clio Muse και η Δρ. Αρχαιολογίας κ. Εύη Παπαδοπούλου παρουσίασαν το «Ψηφιακό Πανόραμα της Φύσης και Πολιτισμού» της παραπάνω διαδρομής, το οποίο αποτελεί καρπό της συνέργειας μεταξύ της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η σύνδεση ενός επώνυμου τουριστικού-πολιτιστικού προϊόντος με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών κατά μήκος της διαδρομής.

Ακολούθησε η ομιλία «Ολυμπία Οδός: Μια σημαντική πολιτιστική διαδρομή από την Ελευσίνα έως την Ολυμπία, την κοιτίδα του Ολυμπιακού ιδεώδους» του Επίτιμου Γενικού  Διευθυντή Αρχαιοτήτων, κ. Λάζαρου Κολώνα. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιχνηλάτες μνημείων: Λάζαρος Κολώνας», σε σκηνοθεσία του κ. Βαγγέλη Ευθυμίου. Το εντυπωσιακό αυτό ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο έργο του αρχαιολόγου κ. Λάζαρου Κολώνα και δημιουργήθηκε σε συμπαραγωγή του COSMOTE History και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες απο την εκδήλωση, εδώ ή επιλέγοντας την εικόνα που ακολουθεί.

Eυχαριστούμε το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Blod.gr για άλλη μια φορά για την υποστήριξή τους.

megaronplus

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση (φωτορεπορτάζ: κ. Φώτης Κουτρουμπής, εθελοντής Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»)

  • Ο πρόεδρος του Διαζώματος, κ. Σταύρος Μπένος
  • Ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε.
  • Ο κ. Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων
  • Στιγμιότυπα από την εκδήλωση
  • Το «Ψηφιακό Πανόραμα της Φύσης και Πολιτισμού» από την κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Δρ. Αρχαιολογίας και τον κ. Γιάννη Νικολόπουλο συνιδρυτή της εταιρείας “Clio Muse”.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικό δημοσίευμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

8 Μαΐου 2018 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το “ΔΙΑΖΩΜΑ” διοργανώνει διάλεξη για την Πολιτιστική Διαδρομή “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ” – ΜΑΚΙΣΤΙΑ