To Evia Film Project επιστρέφει (20-24 Ιουνίου 2023)
H Επόμενη Μέρα – Στη Μαγνησία και στην Ελλάδα
«Οι μαθητές/τριες του ΔΣ Καλαβαρδών Ρόδου σάς γνωρίζουν την αρχαία Κάμειρο»
Εφορεία Αρχαιοτήρων Άρτας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Αποτελέσματα του διαγωνιστικού μέρους του Προγράμματος “Ακούμε τους Νέους”
Το Mέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Megaron Plus εγκαινιάζουν έναν νέο κύκλο διαλέξεων σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ο οποίος τιτλοφορείται «ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας». Ο κύκλος ανοίγει με την ομότιτλη ομιλία του Σταύρου Μπένου, προέδρου του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Όπως αναφέρει ο Σταύρος Μπένος: «Το ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ θέλουμε να πάλλεται από ζωή, να αναγεννηθεί και να υιοθετηθεί από την τοπική κοινωνία με πρωταγωνιστές της αναγέννησης τις δύο εμβληματικές κοινότητες των ρητινοσυλλεκτών και των μελισσοκόμων.
Θέλουμε ακόμη το ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της διπλής μετάβασης, ΠΡΑΣΙΝΗΣ και ΨΗΦΙΑΚΗΣ, και να είναι ορόσημο καινοτομίας στο κρίσιμο πεδίο της ανθεκτικότητας σε μελλοντικές απειλές.
Θέλουμε να κυριαρχεί η οικολογική διάσταση χωρίς να παραμελήσουμε την “οικονομία του Δάσους” με τρόπο ευφυή και μετρημένο που δίνει τον τόνο και την έμπνευση σε όλους τους θεσμικούς πυλώνες της Ανασυγκρότησης (αγροδιατροφή, τουρισμός, υποδομές, κοινωνικές δομές κ.ο.κ.).»
Μπορείτε να παρακολουθήστε στη συνέχεια το βίντεο της εκδήλωσης: