Γρήγορη μετάβαση

Καλαμάτα: Υπεγράφη «μνημόνιο συνεργασίας» του Δήμου με το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Πηγή: https://www.ert.gr/

 

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», για την υποστήριξη της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού χώρου της πόλης, προχώρησαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» (πρωην υπουργός και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας) Σταύρος Μπένος.

Σε δηλώσεις του ο κ.Βασιλόπουλος ανέφερε πως η συγκεκριμένη συνεργασία έχει εγκριθεί πριν ένα περίπου μήνα από το δημοτικό συμβούλιο κάτι που πλέον επικυρώνεται και ενεργοποιείται. «Η αγάπη του πρώην Δημάρχου Σταύρου Μπένου για την πόλη που υπηρέτησε δεν αμφισβητείται από κανένα, όπως και κανείς δεν αμφισβητεί την συσσωρευμένη εμπειρία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», τόνισε ο κ.Βασιλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπένος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο «για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και για τη δυνατότητα που δίνεται μέσα από το μνημόνιο να συμβάλει με την εμπειρία και τις δυνάμεις που διαθέτει στην περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας».

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι μέσα το μνημόνιο συνεργασίας, οι φορείς που εκπροσωπούνται να επιδιώξουν από κοινού, με το βέλτιστο τρόπο, το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού ή/και περιαστικού χώρου της πόλης, συμπληρωματικού με το υλοποιούμενο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α), με προοπτική είτε να ενταχθεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2021-2027 ή να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου ή τμηματικά από διάφορες άλλες πηγές (π.χ. υπόλοιπα τρέχοντος ΕΣΠΑ, ίδια διαθέσιμα του Δήμου, πόρους του Π.Δ.Ε. κ.λπ.). Παράλληλα, στόχος μεταξύ άλλων είναι να ενισχυθεί η Καλαμάτα να αξιοποιήσει και να αναδείξει όλους τους δυνητικούς της πόρους (φυσικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς), να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών και να καταστεί ακόμη περισσότερο, ελκυστικότερος, προσβάσιμος και λειτουργικός.

Στιγμιότυπα από την τηλεδιάσκεψη για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας

Δείτε ακόμη:

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το “ΔΙΑΖΩΜΑ” στο https://www.messinialive.gr/

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο https://www.tharrosnews.gr/

Σταύρος Μπένος και Θανάσης Βασιλόπουλος υπέγραψαν τη συνεργασία Δήμου-“Διαζώματος” στο https://www.kalamatajournal.gr/

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και Σωματείου Διάζωμα