Γρήγορη μετάβαση

Ιστορική Ποδηλατική Διαδρομή στο “Πάρκο Φιλίππων”

Σχετικά Θέατρα

Μια ακόµα πρωτοβουλία για την ανάδειξη του “Πάρκου Φιλίππων” αναλαµβάνουν να φέρουν εις πέρας τα µέλη της Επιστηµονικής Οµάδας “Οψόµεθα εις Φιλίππους”, σε συνεργασία µε τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας “Κύκλοτρον”, μετά από έμπνευση και παρακίνηση του μέλους της Επιστημονική Ομάδας, κ. Μιχάλη Καραβελίδη.

Ο λόγος για µια µεγάλη ποδηλατική διαδροµή, 200 χιλιομέτρων,  που ως στόχο έχει την σύνδεση των έξι (6) Δήμων του Πάρκου Φιλίππων και την ανάδειξη και σύνδεση ορισμένων από τα σπουδαιότερα – από πολιτιστικής, ιστορικής αλλά και κοινωνικής πλευράς- σηµεία του. Ήδη οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου, Αμφίπολης, Προσοτσάνης, Δοξάτου και Δράμας, καθώς και η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, έχουν ενημερωθεί και καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά.

Η διοργάνωση για την Μάχη των Φιλίππων

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017  και θα αποτελέσει μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα στο Πάρκο Φιλίππων χωρίς επίσημο χαρακτήρα αλλά στα πρότυπα των Brevet  (δλδ. ποδηλατικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων). Και αυτό διότι η φετινή διοργάνωση θα είναι ο πιλοτικός προάγγελος της επίσημης Ιστορικής Ποδηλατικής Διαδρομής στο “Πάρκο Φιλίππων”, στις 21 Οκτωβρίου του 2018, που έχει ήδη εγκριθεί από την Γαλλική Ομοσπονδία.

Η επιλογή της ημερομηνίας του αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές η Μάχη των Φιλίππων ξεκίνησε γύρω στις 3 Οκτωβρίου το 42 πΧ, ενώ η δεύτερη και τελική μάχη έγινε στις 23 Οκτωβρίου. Με αυτή την αφορμή η Επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” δημιουργεί ένα ενοποιητικό σύστημα ανάδειξης της ιστορικής μάχης, προβολής των ιστορικών μνημείων και των οικισμών της, προσελκύοντας αθλητές από όλο το κόσμο.

Λίγα λόγια για την διαδροµή

Οι ποδηλάτες που θα λάβουν µέρος σε αυτήν την ξεχωριστή ποδηλατική περιήγηση θα κληθούν να διανύσουν 200 χιλιόµετρα σε δηµόσιο δρόµο, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, διασχίζοντας τους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Αμφίπολης, Προσοτσάνης, Δοξάτου και Δράμας, καταλήγοντας πάλι σε αυτόν.

Στη διάρκεια της διαδροµής τους, οι ποδηλάτες θα δουν από κοντά τα µνηµεία του Πάρκου Φιλίππων, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν και θα κινητοποιήσουν τους κατοίκους όλων των οικισμών από όπου θα περάσουν. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία, σε επιλεγµένα σηµεία της διαδροµής, να γευτούν τοπικά εδέσµατα από πολιτιστικούς -και όχι µόνο- συλλόγους.

Κανονισµοί

Επισηµαίνεται ότι η ποδηλατική περιήγηση στο “Πάρκο Φιλίππων” θα διεξαχθεί µε βάση τους κανόνες Brevet (οι οποίοι αφορούν ποδηλατικές διαδρομές µεγάλων αποστάσεων). Για περισσότερες πληροφορίες, µπορείτε να µπείτε στο link www.brevets.gr

Ποδηλατική διαδρομή στο “Πάρκο Φιλίππων”

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 08:00

Σημείο αφετηρίας: Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων

Δηλώσεις συµµετοχής στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/AhLJMvGbqoonMIJ32

Μια συνδιοργάνωση των

ΑΜΚΕ Επιστηµονική Οµάδα “Οψόµεθα εις Φιλίππους”,

Ποδηλατικός Σύλλογος Καβάλας “Κύκλοτρον”