Οι μαθητές/τριες του Προτύπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «υιοθετούν» την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και ξεναγούν μαθητές σχολείων της Ομογένειας
Ο Αλεξάντερ Πέιν στην έναρξη του 2ου Evia Film Project
To Evia Film Project επιστρέφει (20-24 Ιουνίου 2023)
H Επόμενη Μέρα – Στη Μαγνησία και στην Ελλάδα
«Οι μαθητές/τριες του ΔΣ Καλαβαρδών Ρόδου σάς γνωρίζουν την αρχαία Κάμειρο»
Στις 4 Νοεμβρίου 2020 υπεγράφη στο δημαρχείο Ορχομενού η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας Περιβάλλων Δημόσιος Χώρος Α΄Φάση: Δρόμοι, Μινύα – Ακροπόλεως» μεταξύ της Δημάρχου Ορχομενού Βούλας Καράλη και του εκπρόσωπου της εταιρείας Βασίλειος Κονδύλης & ΣΙΑ ΕΠΕ.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ορχομενού και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδας 2014-2020. Το έργο πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και προβλέπεται να υλοποιηθεί σε διάστημα εννέα μηνών.
Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:
Με αφορμή στην υπογραφή της σύμβασης η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προσηλωμένοι στο στόχο μας για την αλλαγή πορείας στο δήμο μέσω της αξιοποίησης των ιστορικών μας μνημείων και κυρίως της υλοποίησης του διαχρονικού οράματος του Αρχαιολογικού Πάρκου υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Α΄ΦΑΣΗ: ΔΡΟΜΟΙ, ΜΙΝΥΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ. Η υπογραφή αυτής της σύμβασης επιβεβαιώνει την αταλάντευτη δέσμευσή μας για την υλοποίηση του έργου που πλέον ξεκινά και θα αλλάξει την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας».
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή καθώς βήμα βήμα γίνεται πράξη το όραμα όλων των κοινωνικών εταίρων που συνεργάζονται για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας. Το πρόγραμμα θα συμβάλλει στη συντήρηση και ανάδειξη του μοναδικού σε πολιτιστική αξία μνημειακού συνόλου του πάρκου (θολωτός τάφος του Μινύα, αρχαίο θέατρο Ορχομενού, ναός Παναγίας Σκριπούς) και στη σύνδεσή του με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, το πάρκο αποτελεί κεντρικό πόλο του Προγράμματος Πολιτιστική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας «ΟΙΔΙΠΟΥΣ» και συντελεί στην ολιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.