Γρήγορη μετάβαση

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο: «Ανασκαφική έρευνα στο αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας»

Σχετικά Θέατρα

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου του 2012 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας για το έργο: «Ανασκαφική έρευνα στο αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας».

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η διενέργεια ανασκαφικής έρευνας στο χώρο του αρχαίου θεάτρου του Αρκαδικού Ορχομενού και συγκεκριμένα η πλήρης αποκάλυψη του αποστραγγιστικού συστήματος, η ανασκαφή του κοίλου, με ιδιαίτερη έμφαση στις δύο βασικότερες κερκίδες και τα όριά τους, η διενέργεια ερευνητικών τομών στο διάζωμα και το επιθέατρο και η πλήρης αποκάλυψη του σκηνικού οικοδομήματος.

Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το Δήμο Τρίπολης Αρκαδίας, φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το πρόγραμμα θα διαρκέσει 12 μήνες. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Τρίπολης και το Δήμαρχο, κο Γιάννη Σμυρνιωτάκη, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη, κο Πέτρο Τατούλη, για τη σπουδαία συμβολή τους στην ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου.

Υπενθυμίζουμε ότι για την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημείου έχουν, επίσης, συμβάλλει:

  •  το «ΔΙΑΖΩΜΑ, το οποίο έχει ήδη αναθέσει τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου στον αρχιτέκτονα, κο Στρατή Παυλίδη, με χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) του μνημείου,
  •  η ΑΤΤΙCA BANK, η οποία έχει διαθέσει μέσω χορηγίας το ποσόν των 30.000, 00 ευρώ για τη χρηματοδότηση των ανασκαφικών εργασιών, καθώς και για τοπογραφικές και αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις, οι οποίες θα αξιοποιηθούν στην εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης,
  • η Νομαρχία Αρκαδίας, η οποία διέθεσε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης το ποσόν των 200.000, 00 ευρώ στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την κατασκευή δρόμου προς το θέατρο του Αρκαδικού Ορχομενού.