Γρήγορη μετάβαση

Ενημερωτική Ημερίδα για την έναρξη των δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων στο πλαίσιο της πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων προτείνει τα τελευταία χρόνια το σχεδιασμό ενός ολιστικού προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία, τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας». Συνεκτικό στοιχείο της διαδρομής θα είναι τα αρχαία θέατρα και οι υδάτινοι φυσικοί πόροι της. Ο στόχος της πρότασης είναι η ολιστική ανάδειξη, η προβολή και η διαχείριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Αιτωλοακαρνανίας ως επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού και η σύνδεση των μνημείων της με την τοπική παραγωγή και επιχειρηματικότητα. Κοινή επιδίωξη είναι η ένταξη του παραπάνω προγράμματος στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και είναι ήδη σε εξέλιξη οι σχετικές διεργασίες.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, διοργανώνει  την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5:30 μ.μ. ημερίδα με θέμα «Έναρξη δράσεων του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών ειδών και οικοτόπων του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), καθώς επίσης και η ενεργοποίηση των δράσεων βελτίωσης του καθεστώτος διατήρησης της περιοχής ευθύνης του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης). Παράλληλα με το φυσικό χώρο, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακής μετάδοσης της ημερίδας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meet.google.com/ifd-jzrs-bwa?authuser=2

 

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση και το αναλυτικό Πρόγραμμα της Ημερίδας, εδώ και να διαβάσετε στη συνέχεια το δελτίο τύπου του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγείου – Ακαρνανικών Ορέων.

selimas-imerida-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Έναρξη δράσεων του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5:30 μ.μ. στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης).

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών ειδών και οικοτόπων του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο του προγράμματος  ΥΜΕΠΕΡΑΑ, καθώς επίσης και για την ενεργοποίηση των δράσεων βελτίωσης του καθεστώτος διατήρησης της περιοχής ευθύνης του. Θα γίνουν επιμέρους παρουσιάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, την βίδρα Lutra lutra, τους μυωξούς καθώς επίσης και για την κρασπεδωτή χελώνα Testudo marginate. Σταθερή επιδίωξη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, παραμένει η διατήρηση και αξιοποίηση του φυσικού κεφαλαίου των περιοχών του δικτύου Natura 2000 του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης και η προώθηση της καλής κατάστασης διατήρησης οικοτόπων και ειδών, διαφυλάσσοντας την σημαντική βιοποικιλότητα των περιοχών μας.

Παράλληλα με το φυσικό χώρο, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακής μετάδοσης της ημερίδας στον κάτωθι σύνδεσμο:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Τέλος, σας γνωστοποιούμε, πως ο ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ,  θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας, φροντίζει για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα και τις οδηγίες προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης της covid-19.

εικ εσπα