Οι μαθητές/τριες του Προτύπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «υιοθετούν» την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και ξεναγούν μαθητές σχολείων της Ομογένειας
Ο Αλεξάντερ Πέιν στην έναρξη του 2ου Evia Film Project
To Evia Film Project επιστρέφει (20-24 Ιουνίου 2023)
H Επόμενη Μέρα – Στη Μαγνησία και στην Ελλάδα
«Οι μαθητές/τριες του ΔΣ Καλαβαρδών Ρόδου σάς γνωρίζουν την αρχαία Κάμειρο»
Στο πλαίσιο του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Διαζώματος “Υιοθετήστε ένα αρχαίο Θέατρο οι μαθητές και δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, “υιοθετήσαν”, το Αρχαίο Θέατρο Θορικού.
Με στόχο την προστασία και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου δημιούργησαν έναν πολυθεματικό ηλεκτρονικό οδηγό με τίτλο “Σας ξεναγούμε στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού“. Στον οδηγό αυτό κατέγραψαν τα αποτελέσματα της βιωματικής τους εμπειρίας, που όμως ξεπερνά μια απλή καταγραφή της επαφής με το θέατρο.
Οι μαθητές δημιούργησαν ένα φυλλάδιο – οδηγό του θεάτρου που καταλήγει σε ένα διαδικτυακό τεστ γνώσεων (βλ. εδώ). Επίσης, ετοίμασαν ένα τρίγλωσσο φυλλάδιο με πληροφορίες για το θέατρο στην γαλλική, αγγλική και τη γερμανική γλώσσα (βλ. εδώ).
Aκολουθείστε το σύνδεσμο για να περιηγηθείτε στο θέατρο Θορικού μέσα από τον οδηγό των μαθητών:
http://eprl.korinthos.uop.gr/openwebquest/view/index.php?wq=3463
Δείτε στη συνέχεια το δελτίο τύπου του σχολείου στην Generation D αλλά και σχετικό δημοσίευμα για τις δράσεις του σχολείου για το Αρχαίο Θέατρο Θορικού:
To 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας υιοθετεί το αρχαίο θέατρο Θορικού (φωτογραφίες)