Γρήγορη μετάβαση

«Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα–Αθήνα–Λαύριο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχετικά Θέατρα

 

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανανέωσαν τη συνεργασία τους για το έτος 2019 με τέσσερις νέες διαλέξεις με τίτλο «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα–Αθήνα–Λαύριο».

Το όραμά μας είναι, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και με τη δυναμική παρουσία των Εταιρικών μας Μελών, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε σταδιακά μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν που έχει στόχο να ανανεώσει το πολιτιστικό – τουριστικό ενδιαφέρον για την Αθήνα και να την μετατρέψει σε αυτόνομο προορισμό. Τα αρχαιολογικά πάρκα της Ελευσίνας και του Θορικού (Λαυρίου) σε συνδυασμό με τα κύρια μνημεία και μουσεία της Αθήνας (Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Αγορά, Πνύκα, Διονυσιακό θέατρο, στοά Ευμένους, Ηρώδειο, Αρχαιολογικό Μουσείο) αποτελούν μια ενότητα που αναδεικνύει τις βασικές πτυχές της αρχαίας Αθήνας: η Ελευσίνα (Τελεστήριο) και η Ιερά Οδός αναδεικνύουν τη μυθική, θεολογική, μυητική διάσταση, τα μνημεία της Αθήνας την πολιτική, δημοκρατική και πολιτιστική διάσταση και το Λαύριο, με τα ορυχεία αργύρου, την τεχνολογική και οικονομική διάσταση που χρηματοδότησε τα μεγάλα μνημεία, την πολιτική και στρατιωτική ισχύ της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Στην πρώτη εκδήλωση, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ.,θα μιλήσουν οι:

  • κ. Χρήστος Λάζος, νομικός, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με τίτλο «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα –Λαύριο. Μια νέα ματιά.»
  • κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με τίτλο «Ελευσίς – Αθήναι – Λαυρεωτική: Τριλογία και κατά την αρχαιότητα»

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει ένα μουσικό δρώμενο από την Χορωδία του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής, η οποία θα ερμηνεύσει, υπό τη μουσική διεύθυνση της κ. Λώρας Πετροπούλου, σύντομο πρόγραμμα με τραγούδια αγαπημένων συνθετών εμπνευσμένα από τις τρεις σημαντικές πόλεις της αρχαιότητας αλλά και της σύγχρονης εποχής. Στο πιάνο βρίσκεται ο κ. Διονύσης Καλογερόπουλος και οι Χορωδοί είναι οι κ.κ.:

Αδαού Κική, Βασιλοπούλου Χαρά, Γαροφαλάκη Ρόζα, Γιαννακοπούλου Έφη, Δεληγιώργη Ελένη, Δεσποτοπούλου Δήμητρα, Δρίτσα Χρυσούλα, Ζιώγα Σοφία,  Ζωγράφου Έλενα, Καλογερία Ελπίδα, Κοντονή Αθηνά, Κουνούπη Ειρήνη, Λούζη Μαργαρίτα, Μαυραγάνη Βίκυ, Νικολούζου Μαρία, Πάλλη Μαρία, Πανταζή Φούλη, Παπακώστα Αναστασία, Ροδανού Κυριακή, Σφακιανάκη Μαριάννα, Τσακουδέλη Δέσποινα, Τσαμπόκα Λένα, Τσίτουρα Γεωργία, Φιλιπποπούλου Ευαγγελία, Τασιούλα Ολυμπιάδα, Δούκα Ελένη.

Προλογίζει  ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus  ή να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σας ενημερώνουμε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε κάνοντας κλικ σε ένα από τα παρακάτω πεδία (μέχρι την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ), προκειμένου να σας διασφαλίσουμε εγκαίρως το δελτίο εισόδου σας (για περισσότερες πληροφορίες: «ΔΙΑΖΩΜΑ» – κα Κατερίνα Αβραμοπούλου / 210 82 54 256).

MAP

 

 

Στιγμιότυπα της εκδήλωσης (φωτορεπορτάζ του κ. Φώτη Κουτρουμπή, εθελοντή του Διαζώματος)

  • The first conference - Mr. Stavros Benos, Chairman of Diazoma Association
  • Ο κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
  • The first conference