Γρήγορη μετάβαση

Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα στο επίκεντρο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού στην Ἠπειρο

Σχετικά Θέατρα

Την πορεία των έργων πολιτισμού που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου παρακολούθησε την περασμένη Δεύτερα 13 Ιανουαρίου 2020, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Οι διαδοχικές συσκέψεις  που πραγματοποίησε η Υπουργός στην Περιφέρεια, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Γ.Γ. Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου, είχαν στόχο αφενός  το συντονισμό των έργων που υλοποιούνται την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, αφετέρου την αξιολόγηση των δυνατοτήτων ωρίμανσης νέων έργων, από όπου να προκύψει μια δεξαμενή μελετών για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ειδική αναφορά έκανε η Υπουργός στο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», καθώς και στην συμβολή  σε αυτό, του προέδρου του Διαζώματος, κ. Σταύρου Μπένου.  Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση για τη Διαδρομή της Ηπείρου η κ. Μενδώνη, είπε τα εξής:

«Όπως ξέρετε πολύ καλά, η συζήτηση για την Πολιτιστική Διαδρομή είχε ξεκινήσει το 2013 με τον πρόεδρο του Διαζώματος κ. Μπένο, τον κ. περιφερειάρχη και το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο τότε εκπροσωπούσα εγώ ως γενική γραμματέας. Νομίζω ότι η σύλληψη καταρχήν είναι εξαιρετικά σημαντική και θετική. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο δημιουργεί σαφείς αναπτυξιακές προοπτικές. Μας ενδιαφέρει προφανώς η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πολιτιστική κληρονομιά όμως, αν δεν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικοποίησής της, να πάρουν ζωή τα μνημεία, δεν μπορεί να έχει την αναπτυξιακή διάσταση, την οποία στην πραγματικότητα ενέχει. Επομένως, με την Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου δημιουργούνται αυτές οι προοπτικές. Νομίζω ότι ο γενικός γραμματέας και εγώ διαπιστώσαμε ότι το πρόγραμμα προχωρεί πάρα πολύ καλά και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Και όπως έχω πει και με άλλες ευκαιρίες και σε άλλες περιφέρειες, μπορεί το μοντέλο της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου να αποτελέσει ένα πρότυπο και για τις άλλες Περιφέρειες».

Μπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα:

Τα έργα Πολιτισμού στην Ήπειρο, στο επίκεντρο συσκέψεων με την Λίνα Μενδώνη στην Περιφέρεια – real.gr

«Καλύτερα τώρα στο ΕΣΠΑ» – typos-i.gr