Γρήγορη μετάβαση

Η παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης ζωντανεύει με το Διεθνές τουρνουά πάλης “Π. Θέμελης”

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: Messinialive.gr

Ο οργανωτική επιτροπή για τους αγώνες που θα έχουν σημείο αναφοράς την Αρχαία Μεσσήνη και θα φέρουν το όνομα του αρχαιολόγου που την έφερε στο φως
Ο Αριστόδημος φιλοδοξεί η παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης να γίνει σημείο αναφοράς της σύγχρονης πάλης ως χώρος ετήσιας συνάντησης λαών και πολιτισμών. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει την διεξαγωγή αγώνων με την ονομασία “Διεθνές τουρνουά Πάλης Πέτρος Θέμελης”, τιμώντας τον αρχαιολόγο που έφερε στο φως την αρχαία πόλη.

“Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ξεπερνώντας μια σειρά από εμπόδια οι συνεργασίες ωρίμασαν και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο όραμα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και άλλοι φορείς μαζί με τον ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟ έχουμε πλέον δώσει το σήμα εκκίνησης που θα σηματοδοτήσει την διοργάνωση των αγώνων το 2023 και την καθιέρωση του θεσμού”, αναφέρει ο παλαιστικός σύλλογος της Μεσσηνίας.

Το Διεθνές Τουρνουά Πέτρος Θέμελης φιλοδοξεί να συνδέσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσσηνίας, εφόσον οι αγώνες θα ξεκινούν στην Αρχαία Μεσσήνη με ένα τελετουργικό δρώμενο στην παλαίστρα, μεταδίδοντας σε όλο τον πλανήτη τη διαχρονική αξία του ανθρώπινου πολιτισμού.

“Πεποίθησή μας είναι, ότι ο αρχαιολογικός χώρος με την αρτιότερη σωζόμενη αρχαία παλαίστρα, ο οποίος αναδείχθηκε με την ακάματη σκαπάνη του κ. Θέμελη, το αθλητικό και πολιτιστικό μας δυναμικό, και η αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή, αποτελούν την άριστη υποδομή και τους συντελεστές συνεργασίας για την επιτυχία του οράματος και καθιέρωση του θεσμού.

Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του τόπου μας παγκοσμίως, μέσω του αθλήματος της πάλης, άρρηκτα συνδεδεμένου με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, θα συμβάλλει καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.”

Για την διεξαγωγή του τουρνουά συστάθηκε οργανωτική επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2022. Την αποτελούν οι:

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μπάμπης Μακρής, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης, η Μαρία Χριστοδημητροπούλου απο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Π. Β. Νικολαϊδης και ο διεθνής διαιτητής Γ. Καράμπελας, ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλος της Ε.Ε, Γιώργος Κόκκινος και ο πρώην πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής του Αριστόδημου Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος.

Η σύγχρονη αναβίωση του αρχαίου πολιτισμού μας, μέσω του αθλητισμού και της πάλης, τιμώντας συνάμα των ευεργέτη του τόπου μας Π. Θέμελη, ξεκινά. Ευχόμαστε καλή επιτυχία”, καταλήγει η ανακοίνωση του Αριστόδημου.