Γρήγορη μετάβαση

Η Διαδρομή μας: 4 σταθμοί

1.Τα αρχαία θέατρα η αφετηρία μας
Μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία (πόλεις, Περιφέρειες, η κοινότητα των αρχαιολόγων, καλλιτέχνες, χορηγοί, πολίτες) αρωγός στην τιτάνια προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και των στελεχών του για την ανάδειξη και την προστασία των μνημείων της χώρας μας. Ένας ύμνος στις συνέργειες με θαυμαστά αποτελέσματα. (δείτε το σχετικό video)

2.Ένας σκοπός: Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ένα ταξίδι πνευματικό από τις υποδομές σε νέα προϊόντα πολιτιστικού τουρισμού: τις Πολιτιστικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα. (δείτε, εδώ)

3.Το D-HUB. Μία θερμοκοιτίδα του Διαζώματος στελεχωμένη από ταλαντούχους και ορεξάτους νέους και νέες με μία αποστολή: να υποστηρίξουν επιστημονικά και επιχειρηματικά δύο νέους καινοτόμους θεσμούς της επιχειρηματικότητας:

  • Τα τοπικά σύμφωνα ποιότητας (cluster)
  • Τους φορείς διαχείρισης των νέων προορισμών πολιτιστικού τουρισμού (DMO) (δείτε το σχετικό video)

Τα στελέχη της παραπάνω δομής με επικεφαλής τον κ. Ευδόκιμο Φρέγκογλου, είναι oι κ.κ. Μαρία Σοφικίτου και Μαρία Κουρασάνη, αρχαιολόγοι του Διαζώματος ως υπεύθυνες για την παραγωγή περιεχομένου (μελέτες, έρευνες κλπ.) και οι εξωτερικοί συνεργάτες μας:  κ. Νίκος Στακιάς, Διπλωματούχος των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Cluster, ο κ. Φώτης Μαραγκός, οικονομολόγος, που είναι υπεύθυνος για την προβολή και το συνεχές marketing της διαδρομής, ο κ. Ηλίας Χάντζος, πολιτικός μηχανικός, ως υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο cluster και ο κ. Χρήστος Χιώτης, εκπρόσωπος της εταιρείας ELEGRAD, που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή ψηφιακών εργαλείων.

4.Το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Μια μεγάλη οικογένεια που περιλαμβάνει ως μέλη όχι μόνο φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις – Εταιρικά μέλη.  Ένας νέος χορηγικός θεσμός κάνει τα πρώτα του θεαματικά βήματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα (δείτε, εδώ ).

Με συνεχή ροή πληροφοριών θα μοιραζόμαστε μαζί σας την κάθε μας στιγμή, την κάθε μας σκέψη, την κάθε μας δράση, με μια σειρά αφηγήσεων. Από αύριο ξεκινούν οι «Αφηγήσεις» μας σε τέσσερις ενότητες με τους αντίστοιχους πρωταγωνιστές – αφηγητές:

1. Για τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας, αλλά και για το πρόγραμμα «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Θεάτρων της Μεσογείου» που έχει ξεκινήσει το Διάζωμα σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι αρχαιολόγοι του Διαζώματος κ.κ. Μαρία Σοφικίτου και Μαρία Κουρασάνη, θα μας ταξιδεύουν εβδομαδιαία σε γνωστά και λιγότερα γνωστά αρχαία θέατρα και θα μας ενημερώνουν για την εκπληκτική πρόοδο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα σε αυτά.

2. Για τις Πολιτιστικές Διαδρομές που είναι σε εξέλιξη στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, οι κ.κ. Μαρία Σοφικίτου και Μαρία Κουρασάνη θα μας ενημερώνουν μέσα από την ανανεωμένη σε αρχιτεκτονική και πληροφορία σελίδα του Διαζώματος.

3. Για τη θερμοκοιτίδα του Διαζώματος, D-HUB, ο υπεύθυνος της δομής και project manager του Σωματείου , κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, μας υπόσχεται αφηγήματα, ιδέες και δράσεις που πρόκειται να απογειώσουν την αναπτυξιακή δυναμική των προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού της χώρας.

4. Για τα Εταιρικά Μέλη και τη συμβολή και δράση τους στο έργο του Διαζώματος και στην ανάπτυξη της χώρας μας, η οικονομολόγος και υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Διαζώματος, κ. Κατερίνα Αβραμοπούλου, θα μας συστήσει το παραδειγματικό έργο των 46 πλέον εταιρειών που ανήκουν στην οικογένεια του Σωματείου.

diazoma-team

Ένα διαρκές ταξίδι, λοιπόν, με όλους εσάς συνοδοιπόρους.
Ανεβείτε στο ψηφιακό βαγονάκι μας και ταξιδέψτε μαζί μας από το σπίτι!
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε οι ΔΙΑΖΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

diazoma-menoume-spiti_n