Γρήγορη μετάβαση

Η Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας «ΟΙΔΙΠΟΥΣ» απέκτησε Ιστότοπο!

«Η διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού “Οιδίπους” είναι το “ποιοτικό άλμα από τα τεχνικά έργα, σε έργα ζωής” και αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού μιας Περιφέρειας!»

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη δημοσίευση του ιστότοπου του αναπτυξιακού προγράμματος «Διαδρομή  Φύσης και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας “ΟΙΔΙΠΟΥΣ”», που πλέον είναι προσβάσιμη στο κοινό.

Ο ιστότοπος της Πολιτιστικής Διαδρομής υλοποιήθηκε από τα εξειδικευμένα στελέχη της Εταιρείας ELEGRAD και πρόκειται για μια προσφορά του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στην Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. που πρόσφατα ορίστηκε σε Φορέα Λειτουργίας (D.M.O.) του προγράμματος «Διαδρομή  Φύσης και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας “ΟΙΔΙΠΟΥΣ”». Η δωρεά αυτή του Διαζώματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του σωματείου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία επικυρώθηκε το 2017 με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την υποστήριξη δράσεων του παραπάνω Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ο ιστότοπος διακρίνεται σε έξι θεματικές ενότητες (διαδρομή, πόλοι, φορέας λειτουργίας, αξιοθέατα, επιχειρήσεις, blog) και έχει ως βασικό σκοπό την ανάδειξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού της Πολιτιστικής Διαδρομής αλλά και τη γενικότερη προώθηση των αξιοθέατων της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο Ποιότητας της Διαδρομής.

Πρόκειται για μια δυναμική ιστοσελίδα που διαρκώς θα βελτιώνεται και που για την υλοποίησή της συνεργάστηκαν το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με την εταιρεία ELEGRAD, το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τις αρμόδιες για τα μνημεία της περιοχής Εφορείες Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Την παρουσίαση και τεκμηρίωση των μνημείων μέσα από προσιτές για το πλατύ κοινό αφηγήσεις ανέλαβε η αρχαιολόγος – κειμενογράφος, κα Εύη Παπαδοπούλου.

Στόχος  μας είναι η ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα χρήσιμο μέσο για την προβολή και την προώθηση της Διαδρομής «ΟΙΔΙΠΟΥΣ» ως προορισμού, καθώς και ένα εύχρηστο εργαλείο για τον δυνητικό και φυσικό επισκέπτη της Στερεάς Ελλάδας.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση  καθώς με τη χορηγία του συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πλήρους και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού μέσω του οποίου θα αναδειχθεί όλο το δυναμικό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον κ. Φώτη Μαραγκό, Οικονομολόγο MSc, Digital Marketing Specialist που εθελοντικά έχει αναλάβει την παραγωγή περιεχομένου για την προβολή της διαδρομής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το νέο ιστότοπο «ΟΙΔΙΠΟΥΣ» και να τον ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Επτά κόμβοι σας προσκαλούν να γνωρίσετε μια αμάραντη ομορφιά, σμιλεμένη σε φλέβες αρχαίων μαρμάρων, χρυσοκέντητων εκκλησιών και επιβλητικών κάστρων, που τη δροσίζει ο άνεμος μιας μητέρας-γης, γεμάτης δώρα. Ακολουθήστε τη Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας και απολαύστε το ταξίδι σε έναν κόσμο πλούσιο σε μύθους, ιστορίες, γεύσεις, εικόνες και απαράμιλλο φυσικό κάλλος, όπου η φιλοξενία στέκεται στο κατώφλι κάθε μικρού ή μεγάλου σπιτιού περιμένοντας να καλωσορίσει την ανυπομονησία της εξερεύνησης.