Γρήγορη μετάβαση

Η πολιτιστική διαδρομή ενώνει τη Στερεά Ελλάδα

Mε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη η Πολιτιστική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας παίρνει σάρκα και οστά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από την δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προστασία της  πολιτιστικής και  περιβαλλοντικής  κληρονομιάς  της  Περιφέρειας. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» πάντα σε απόλυτη συνέργεια με τους αρμόδιους φορείς κινητοποιεί την κοινωνία και την οικονομία με στόχο την ολιστική ανάπτυξη και την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.

Ξεκινώντας  με βασικό άξονα τα αρχαία θέατρα  Δελφών, Ορχομενού, Ερέτριας, Καβιρείου, καθώς και τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους, σήμερα μετράμε 14 κύρια σημεία  πολιτισμού που περιλαμβάνει η Πολιτιστική Διαδρομή με σκοπό όμως να προστεθούν ακόμα περισσότερα.

«Η περιφέρειά μας έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, έχει σπουδαία μνημεία αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Αυτό που χρειαζόταν ήταν μια διασύνδεση με την καθημερινή ζωή, μια αναβίωση και ανάδειξη αυτού του πλούτου» εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας Ιωάννης Κοτζιάς.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του δημοσιεύματος στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5463772/h-politistikh-diadromh-enwnei-th-sterea-ellada/#1