Γρήγορη μετάβαση

gi-Cluster – ΔΙΑΖΩΜΑ: «σταυροδρόμι» Τεχνολογίας και Πολιτισμού

Με παρακαταθήκη την κοινή αντίληψη για τη σημασία του πολιτισμού ως εφαλτηρίου για την τόνωση της εθνικής οικονομίας και με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στο ΔΙΑΖΩΜΑ  και το gi-Cluster . Σκοπός της συνάντησης ήταν να οριοθετηθεί ένα πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας των δύο φορέων για τη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Οι εκπρόσωποι του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ παρουσίασαν το σημαντικό έργο και τις πρωτοβουλίες που έχουν φέρει σε πέρας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Ακολούθως η δυναμική του gi-Cluster αποτυπώθηκε σε μια σειρά παρουσιάσεων των μελών του, κατά τις οποίες αναδείχθηκαν επιμέρους προτάσεις και τεχνολογικές λύσεις για τη διατήρηση και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτιστικού και δημιουργικού περιεχόμενου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το επίσημo Site της gi-cluster.gr, όπως επίσης και και το επίσημο δελτίο τύπου στο Site της Corallia.

dt-01032016gi

 

Εικ. 1 : Φωτογραφία απο τη στιγμή της συνάντησης