Γρήγορη μετάβαση

Generation D: Το 2ο ΓΕ.Λ. Άργους «υιοθετεί» το αρχαίο θέατρο Άργους

Σχετικά Θέατρα

Το 2ο ΓΕΛ Άργους  υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του σωματείου  «Διάζωμα»  με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πιπέρου Μαρίας ΠΕ06, Κουμαδωράκη Βερόνικας ΠΕ02, Κοσμά Ευανθίας ΠΕ02 και  Μαστοράκου  Παναγούλας  ΠΕ02 και τη συμμετοχή δέκα μαθητριών της α’ τάξης  Λυκείου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.

Η ομάδα των μαθητριών εργάστηκε πάνω σε δύο άξονες α) την παρουσίαση-ξενάγηση στους χώρους του αρχαίου θεάτρου Άργους και β) την4η εθνοσυνέλευση οποία έλαβε χώρα στον χώρο του θεάτρου.

Εργάστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα εστίασε στην έρευνα και στη σύνταξη των κειμένων σχετικά με το Αρχαίο θέατρο Άργους, την 4η Εθνοσυνέλευση και το νόμισμα της πόλης του Άργους ενώ η δεύτερη στη δημιουργία αφίσας-κολάζ με σχετική θεματολογία. Οι μαθητές εργάστηκαν επίσης πάνω στη δημιουργία ψηφιακής αφήγησης με θέμα το Αρχαίο Θέατρο Άργους.  Η υλοποίηση της δράσης διήρκησε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2022 και τα παραδοτέα  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Στόχος της δράσης ήταν η επαφή και γνωριμία των μαθητών με το Αρχαίο Θέατρο Άργους το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.  Με τη διαχρονική παρουσία του  και τον ρόλο του σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Ελλάδας,  συνέβαλε  στη διαμόρφωση της σύγχρονης ιστορίας της.

Σήμερα, αρχές του 21ου αιώνα, συνεχίζοντας το ταξίδι του στον χρόνο, το Αρχαίο Θέατρο Άργους μας ψιθυρίζει μυστικά και μυστήρια που έλαβαν χώρο στην αγκαλιά του προκαλώντας μας δέος και συγκίνηση. Είναι η κληρονομιά που πρέπει να προστατεύσουμε, ο θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε, και η γνώση που οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

http://2lyk-argous.arg.sch.gr/autosch/joomla15/

Mπορείτε να δείτε περισσότερες δράσεις μαθητών στη Generation D!