Γρήγορη μετάβαση

Generation D: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ευόσμου μας ξεναγούν στο Αρχαίο Θέατρο της Βεργίνας

Σχετικά Θέατρα

Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν  στο πρόγραμμα και υιοθέτησαν το Αρχαίο Θέατρο της Βεργίνας,  εργάσθηκαν μεθοδικά, αναζήτησαν, μελέτησαν και αξιοποίησαν βιβλιογραφικές και διαδικτυακές πηγές, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους και  της  αρχαιολόγου κυρίας Στέλλας Δρούγου.

Οι δημιουργίες τους (powerpoint, αφίσα, έντυπα) αποτέλεσαν τη βάση για την ωραία ξενάγηση που πρόσφεραν στους συμμαθητές, στις συμμαθήτριες και στις καθηγήτριές τους, στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη 1 Απριλίου 2022. Για να ξεχωρίζουν, μάλιστα, κρατούσαν μπλε ντοσιέ, φορούσαν μπλε φουλάρι, και καρτελάκι με το έμβλημα του προγράμματος το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μοίρασαν και παρουσίασαν το έντυπο που διαμόρφωσαν με ορισμένους κανόνες σωστής συμπεριφοράς, τους οποίους οφείλει να έχει κάθε επισκέπτης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Στον χώρο του θεάτρου παρουσίασαν τα μέρη του αρχαίου οικοδομήματος, τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες της Βεργίνας αλλά και την αιματοβαμμένη ιστορία του, καθώς στην ορχήστρα του, το καλοκαίρι του 336 π.Χ. δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Β’. Αναφέρθηκαν, επίσης, στους χώρους και στην πολυτέλεια του Ανακτόρου, στους Μακεδονικούς Βασιλικούς Τάφους και στα ανεκτίμητα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν το 1977 στη μεγάλη Τούμπα από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικο και την ομάδα του.

Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών  που ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, δεν αρκέσθηκαν μόνο στον ρόλο του ξεναγού, αλλά προχώρησαν και στο ρόλο του συντάκτη ενός τρίπτυχου εντύπου με σημαντικές πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών.

Όλοι τους υπεύθυνα ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους με μεγάλη επιτυχία και μας πρόσφεραν μια ξεχωριστή εμπειρία!

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Τεπελίδου Σοφία

Καρανικολάου Ευδοξία

Μαθητές ξεναγοί

Αλεξανδρίδου Ελένη, Αργυριάδου Αριάννα, Δεληγιάννη Ελπίδα, Καμαριάρη Ερμιόνη, Καραγκιόζη Βένια, Κοκκόλα Φαίδρα, Κουκουλιάτας Γιώργος, Λιάπη Ειρήνη, Παπαδοπούλου Ναταλία

Δείτε περισσότερες δράσεις μαθητών στην Generation D.