Γρήγορη μετάβαση

ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο αναδάσωσης με μαύρη πεύκη σε περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λίμνης

Την Τετάρτη 29 Μαϊου 2024, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), υπεγράφη η σύμβαση για το έργο με τίτλο: «Εργασίες αναδάσωσης με μαύρη πεύκη σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης», με ανάδοχο τον «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ».

Πρόκειται για μια από τις συνολικά πέντε συμβάσεις που υπεγράφησαν σήμερα, συνολικού ύψους 52,10 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας,  κ. Σταύρος Μπένος. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Γενικό Γραμματέα Δασών, κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο και  τους αναδόχους των έργων.

Το έργο με τίτλο «Εργασίες αναδάσωσης με μαύρη πεύκη σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης, στο πλαίσιο του “Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης”» αφορά στην αναδάσωση μέρους της έκτασης που κάηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Αύγουστο του έτους 2021, συνολικής επιφάνειας 1.340,80 στρεμμάτων και σε εκτάσεις οι οποίες καλύπτονταν κυρίως από μαύρη πεύκη. Τα φυτάρια μαύρης πεύκης (180.000 φυτάρια) που θα χρησιμοποιηθούν για την αναδάσωση προέρχονται από το Δημόσιο Δασικό Φυτώριο της Οργάνης.

Η συμβατική αξία του έργου είναι 1,48 εκ. ευρώ και ο προϋπολογισμός του, 2,59 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

H συνολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του έργου ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία έναρξης αυτών.

Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η Διενεργούσα Αρχή και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος ως Αναθέτουσα Αρχή, εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου. Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ ωρίμασε και δημοπράτησε τα έργα που υλοποιούνται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Δείτε ακόμη:

Υπεγράφησαν πέντε συμβάσεις ύψους 52 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης – Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΥΠΕΝ-ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή πέντε συμβάσεων για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης_energy pressΥΠΕΝ: Οι πέντε συμβάσεις ύψους 52 εκατ. ευρώ για το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης_liberal.gr

ΥΠΕΝ: Οι πέντε συμβάσεις ύψους 52 εκατ. ευρώ για το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης_liberal.gr