Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Σχετικά Θέατρα

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εντάχθηκε το 2010 στο θεσμό των Εταιρικών Μελών. Μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει συνδράμει σημαντικά στις δράσεις του Διαζώματος.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας, με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αποστολή του είναι η παραγωγή και η προσφορά καινοτόμων, ανταγωνιστικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της ενέργειας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο Όμιλος υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, έχοντας ενσωματώσει στη στρατηγική του τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, για την συνεχή υποστήριξη των Eυπαθών κοινωνικά Ομάδων και της Νέας Γενιάς, την προστασία του Περιβάλλοντος, την ανάπτυξη Υποδομών και την ανάδειξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ χρηματοδότησε σημαντικές  πολιτιστικές δράσεις, όπως:

  • Mελέτη για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου της Ελευσίνας, το οποίο αποτελεί και κομβικό έργο της «Ελευσίνας 2021- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».
  • Χορηγική συμμετοχή στο πρόγραμμα Crowdfunding, που υλοποίησε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» μέσω της πλατφόρμας “ACT FOR GREECE” της Εθνικής Τράπεζας, που είχε ως στόχο την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για την αποκατάσταση του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης. Το εν λόγω θέατρο αποτελεί ένα από τα πέντε αρχαία θέατρα – κόμβο της «Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου».
  • Μελέτη «Κυκλοφοριακών παρεμβάσεων της Ερέτριας (Κόμβος Χαλκίδα-Ερέτρια), που είναι ένας από τους επτά κόμβους της Πολιτιστικής Διαδρομής Οιδίπους». Το έργο αυτό θα συνδέσει λειτουργικά το σύνολο των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου και την πόλη της Ερέτριας, δηλαδή το Δημόσιο με τον Αρχαιολογικό χώρο. Επιπλέον, συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας- ΟΙΔΙΠΟΥΣ», αφού ο κόμβος Χαλκίδας – Ερέτριας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της διαδρομής.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά τον  Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη στήριξη που παρείχε και την συμβολή του στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

logo-elpe-diazoma