Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.)

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας στηρίζει το έργο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» από το 2019 και εντάχθηκε στον θεσμό των Εταιρικών Μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με ετήσια συνδρομή, ύψους 3.000 ευρώ.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι  από το 1935 ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα της ελληνικής ξενοδοχίας. Μέλη του είναι  όλα  τα ξενοδοχειακά καταλύματα και οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις της χώρας.

Το Επιμελητήριο έχεις ως βασικούς σκοπούς τα παρακάτω:

  • Μελέτη, υπόδειξη και εφαρμογή κάθε μέτρου που συντελεί στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χώρας.
  • Συμβουλευτική στήριξη όλων των μελών του σε θέματα οικονομικά, νομικά και εργασιακά.
  • Εκπόνηση μελετών.
  • Παροχή στατιστικών στοιχείων του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.
  • Έκδοση ενημερωτικών δελτίων.
  • Εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του καταναλωτή των στοιχείων και των υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων και των camping.
  • Συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
  • Διοργάνωση συνεδρίων ξενοδοχειακού ενδιαφέροντος.
  • Συνεργασία του ξενοδοχειακού κλάδου με τους άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

Κάποιες από τις βασικές του λειτουργίες, είναι μεταξύ άλλων, η  αρμοδιότητα της κατάταξης των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων, η παροχή καινοτόμων προϊόντων  προς τα μέλη, όπως η  χορήγηση του σήματος   του  «Ελληνικού Πρωινού», του σήματος boutique hotel.

Επιπλέον, το Ξ.Ε.Ε. διοργανώνει τα τελευταία έτη τη δράση “CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator”, με στόχο την υποστήριξη και εκπαίδευση startup εταιρειών, καθώς  και την ουσιαστική δικτύωσή τους με φορείς και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Το CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator αποτελεί ουσιαστικά τον πρώτο επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις κύκλοι του Προγράμματος με διάρκεια 3 μήνες ο κάθε κύκλος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Ξ.Ε.Ε., το Σωματείο συμμετείχε ως Κριτής στον πρώτο κύκλο του προγράμματος. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» αισθάνεται πολύ περήφανο για αυτή τη συνεργασία, που δίνει τη δυνατότητα σε νέες startups στον χώρο του τουρισμού να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, συγκροτημένα και με γερές βάσεις, προσφέροντας μελλοντικά στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη και ποιοτικά αναβαθμισμένη τουριστική «εμπειρία».

ΞΕΝΟΔ ΕΠΙΜΕΛ ΕΛΛ ΔΙΑΖΩΜΑ