Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – Όμιλος FOURLIS

Σχετικά Θέατρα

Ένα από τα πρώτα εταιρικά μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι ο Όμιλος FOURLIS, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια του Διαζώματος από το 2013.

Ο Όμιλος FOURLIS είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους καταναλωτικών αγαθών, ο οποίος έχει αναπτύξει δραστηριότητες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία στους κλάδους λιανικής πώλησης ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (καταστήματα ΙΚΕΑ) και λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών (καταστήματα INTERSPORT, The Athlete’s Foot), ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στον κλάδο επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία.

Ο Όμιλος FOURLIS διαθέτει μία πολύ δυναμική Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας, η οποία υλοποιεί  ποικίλες δράσεις που έχουν ως στόχο τον σεβασμό στον άνθρωπο, τη στήριξη της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος. Το 2008 ο Όμιλος FOURLIS έγινε επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN GLOBAL COMPACT), της μεγαλύτερης διεθνούς εθελοντικής πρωτοβουλίας για την υπεύθυνη επιχειρηματική δράση.

Μέχρι σήμερα, η συνολική συνεισφορά του Ομίλου FOURLIS στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» φθάνει τις 55.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας ο Όμιλος έχει χρηματοδοτήσει τη μελέτη Marketing Plan της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας- ΟΙΔΙΠΟΥΣ», η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες οικοδόμησης της διαδρομής, καθώς της προσέδωσε μία νέα και ολοκληρωμένη ταυτότητα.

Επιπλέον, ο Όμιλος υποστήριξε το πρόγραμμα Crowdfunding που υλοποίησε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» μέσω της πλατφόρμας “ACT FOR GREECE” της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού ώστε να ανατεθούν οι μελέτες για την αποκατάσταση του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

Τέλος, μαζί με την εταιρεία ΙΚΕΑ, του Oμίλου, και με οδηγό την αγάπη τους για το θέατρο, έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν μια ψυχαγωγική, διαδραστική, αλλά κυρίως εκπαιδευτική παράσταση, με τίτλο «Ένα μπαούλο Θέατρο». Μέσα από την παράσταση δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να μάθουν για όλες τις περιόδους- σταθμούς της ιστορίας του θεάτρου, από την αρχαία Ελλάδα και τη γέννησή του μέχρι τον σκοτεινό Μεσαίωνα και το σύγχρονο νεοελληνικό θέατρο. Οι παραστάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν δωρεάν στα καταστήματα ΙΚΕΑ όλης της χώρας.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει βρει έναν ισχυρό σύμμαχο και υποστηρικτή στον Όμιλο FOURLIS, με στόχο τον σχεδιασμό υψηλής ποιότητας προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού.