Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – ELPEN

Τον θεσμό των Εταιρικών Μελών εγκαινίασε το 2010, μεταξύ άλλων, η εταιρεία ELPEN. Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» απέκτησε ένα βαθιά αγαπημένο συνοδοιπόρο και αρωγό σε όλες τις δράσεις του. Η εταιρεία ELPEN αγκάλιασε το όραμα του Διαζώματος από την πρώτη στιγμή και εντάχθηκε στην οικογένεια του με την ετήσια συνδρομή των 10.000 ευρώ και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει στο Σωματείο για την υποστήριξη των λειτουργικών του εξόδων το ποσό των 106.500 ευρώ.

Η εταιρεία ELPEN αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, με έντονη δραστηριότητα και στο εξωτερικό και μεγάλο έργο στην Παραγωγή και την Έρευνα & Ανάπτυξη φαρμάκων με στόχο την βελτίωση της ποιότητας.

Το έργο της ELPEN είναι σπουδαίο, όχι μόνο απέναντι στο φαρμακευτικό κόσμο, αλλά και απέναντι στην κοινωνία, μέσω του θεσμού της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η εταιρεία από την δημιουργία της είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία, αφήνοντας διακριτικά το ίχνος της, με έργα που είχαν δημιουργική πνοή και ουσία.

Στο πλαίσιο αυτό η ELPEN μαζί με άλλα τρία εταιρικά μέλη του Διαζώματος, χρηματοδότησαν τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού αφηγηματικού παραμυθιού για το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκo του Ασκληπιείου Επιδαύρου. Το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκου του Ασκληπιείου Επιδαύρου ξεκίνησε ως ένα όραμα του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και Γενικού Γραμματέα του Διαζώματος, κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη και έχει ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας.  Το παραπάνω αρχαιολογικό παραμύθι, συγγραφέας του οποίου είναι η Δρ. Εύη Παπαδοπούλου, είναι μια πρωτότυπη ιστορία, η οποία εμπεριέχει μυθοπλασία, αλλά βασίζεται στο μεγαλύτερό της μέρος σε αρχαιολογικά ευρήματα, μελέτες και βιβλιογραφία από τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο.

Επιπλέον, η εταιρεία ELPEN υποστήριξε και συμμετείχε στο πρόγραμμα Crowdfunding που υλοποίησε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» μέσω της πλατφόρμας “ACT FOR GREECE” της Εθνικής Τράπεζας και το οποίο είχε ως στόχο την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για την αποκατάσταση του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η εταιρεία ELPEN μέσα από αυτά τα 10 χρόνια κοινής πορείας έχουν δημιουργήσει ισχυρούς και ακλόνητους δεσμούς. Η ELPEN αποτελεί για το Σωματείο έναν φυσικό και πνευματικό σύμμαχο, καθώς είναι πάντα παρούσα σε όλες τις δράσεις του Σωματείου, oι οποίες έχουν ως στόχο να φέρουν τα μνημεία της χώρας μας στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.