Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – AEGEAN

Το 2015 με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε στην οικογένεια του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» την αεροπορική εταιρεία AEGEAN και τους ανθρώπους της. Έκτοτε η AEGEAN συνδράμει σε μόνιμη βάση στις δράσεις και πρωτοβουλίες μας ενώ έχει αναλάβει εξολοκλήρου και συγκεκριμένα προγράμματα πολιτιστικού τουρισμού και ανάπτυξης στην περιφέρεια. Με τον τρόπο αυτό η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας υποστηρίζει με πρακτικό τρόπο το κοινό όραμα του Διαζώματος  για την ανάδειξη των μνημείων των νησιών μας και τη σύνδεση τους με την τοπική οικονομία και κοινωνία, μέσω της υλοποίησης ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού.

Ειδικότερα, η AEGEAN υποστήριξε το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στη Σαντορίνη» μέσω χορηγίας για τη μελέτη «Master Plan της Πολιτιστικής Διαδρομής Σαντορίνης», αλλά και το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή της Νάξου» χρηματοδοτώντας τη μελέτη «Αναπτυξιακού σχεδιασμού και marketing για την Πολιτιστική Διαδρομή στο νησί της Νάξου». Επίσης χρηματοδότησε και μέρος της μελέτης «Αστική Επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία συστάδας επιχειρήσεων (Cluster) στο Δήμο Ηρακλείου» στο πλαίσιο του προγράμματος  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Τέλος, η AEGEAN συνέβαλε στην ενίσχυση της προβολής των μνημείων της χώρας διεθνώς προβάλλοντας στις πτήσεις εξωτερικού της εταιρείας ένα βίντεο με εικόνες από τα σπουδαιότερα αρχαία θέατρα της χώρας.

Λίγα λόγια για την  AEGEAN

H AEGEAN και η θυγατρική της, Olympic Air, μετέφεραν 15 εκατομμύρια επιβάτες το 2019.  Έως και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 το πρόγραμμα δρομολογίων για το 2020 καλύπτει ένα δίκτυο 155 προορισμών, 124 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες. Έως το τέλος του έτους οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο καθιστώντας το στόλο έναν από τους νεότερους στην Ευρώπη.

Η AEGEAN είναι μέλος της μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE και βραβεύτηκε για ένατη συνεχή χρονιά και δέκατη φορά, τα τελευταία 11 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2019, από τα Skytrax World Airline Awards.

aegean_DIAZ