Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – Όμιλος Economia

Ο Όμιλος Economia βρίσκεται κοντά μας και στηρίζει το έργο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» από το ξεκίνημά του. Το 2016 εντάχθηκε στον θεσμό των Εταιρικών Μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με ετήσια συνδρομή ύψους 3.000 ευρώ και μέχρι σήμερα έχει συνδράμει στον προϋπολογισμό του Διαζώματος με το ποσό των 14.000 ευρώ.

Ο Όμιλος economia, ιδρύθηκε το 1934 από τον Σπύρο Βοβολίνη και από τότε εκδίδει οικονομικά περιοδικά, βιβλία και λευκώματα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.  Αρχικά το περιοδικό κυκλοφορούσε με την ονομασία «Βιομηχανική Eπιθεώρησις» (B.E.), όπου σε συνεργασία με διακεκριμένους δημοσιογράφους, ειδικούς επιστήμονες και σημαντικές προσωπικότητες του βιομηχανικού κόσμου ενημέρωνε σχετικά με τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις.

Το 1990  η κ. Αλεξάνδρα Κ. Βοβολίνη ανέλαβε τη διεύθυνση, όπου  με διάφορες βελτιώσεις και διατηρώντας ταυτόχρονα τις παραδοσιακές κλασικές στήλες άλλαξε η επωνυμία του περιοδικού σε Oικονομική Eπιθεώρηση το 2004. Ο όμιλος economia συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και αποτελεί ένα από το μακροβιότερα ελληνικά οικονομικά περιοδικά, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση και την καινοτομία. Φέτος συμπληρώνει 87 χρόνια συνεχούς παρουσίας και 1.000 τεύχη Οικονομικής Επιθεώρησης,  όπου σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας μας μιλούν για αυτή την επέτειο και τη συμβολή του Ομίλου στην αντικειμενική ενημέρωση για όλους τους κλάδους της οικονομίας.

O όμιλος economia από την αρχή της ίδρυσής του έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά μέσα από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την ευημερία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Το 1994, ο όμιλος διοργανώνει τον economia Φοιτητικό Διαγωνισμό με σκοπό την κινητοποίηση των νέων, ώστε να συνδέσουν την ακαδημαϊκή τους γνώση με επίκαιρα θέματα, αλλά και την δικτύωσής τους με κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό το Σωματείο στηρίζει κάθε χρόνο τον σπουδαίο θεσμό «economia Φοιτητικό Διαγωνισμό» φιλοξενώντας τον φοιτητή του πρώτου βραβείου στην Γενική Συνέλευση του Διαζώματος. Επιπλέον, ο όμιλος Economia φιλοξενεί τις ετήσιες συναντήσεις του “ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ” στον πολυχώρο EcoZone. Το «Άνω Διάζωμα» αποτελεί μια «θερμοκοιτίδα» καινοτόμων ιδεών, που προέρχονται κυρίως από νέους, ανοιχτούς σε νέες προσεγγίσεις, ανθρώπους.

Όραμα του Σωματείου και του Ομίλου είναι μέσα από τον economia Φοιτητικό Διαγωνισμό και τον θεσμό του «Άνω Διαζώματος» να δώσουμε το βήμα σε νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους, αλλά και το «ερέθισμα» για τη σύνδεση των μνημείων με την επιχειρηματικότητα και την ένταξή τους στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας.

Δείτε στιγμιότυπα από εκδηλώσεις του Διαζώματος στον Πολυχώρο Ecozone του Ομίλου Economia

  • Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του 5ου Άνω Διαζώματος, όπου παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως (2019)
  • Στιγμιότυπο από την κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου Ecozone στη διάρκεια της 4ης Συνάντησης του Άνω Διαζώματος (2018)
  • Η τρίτη συνάντηση του Άνω Διαζώματος στον Πολυχώρο Ecozone (2017)