Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. – «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το 2017 υποδεχθήκαμε στην οικογένεια του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε» με την ετήσια συνδρομή των 5.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει συνδράμει στον προϋπολογισμό και τις δράσεις του Σωματείου με το ποσό των 22.400 ευρώ.

Η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (Δ.Α.Α) ιδρύθηκε το 1996 , μέσω  σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο αεροδρόμιο σε διεθνή κλίμακα, που κατασκευάστηκε από μηδενική βάση με τη συμμετοχή ιδιωτών. Έτσι αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα μίας πρωτοπόρου συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία και προσφορά υψηλής αξίας υπηρεσιών με άριστη σχέση τιμής – ποιότητας, τόσο στο τμήμα των αεροναυτιλιακών ,όσο και των μη αεροναυτιλιακών δραστηριοτήτων του.  Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς απασχόλησης στην Ελλάδα και ένα σημαντικό παραγωγικό κεφάλαιο σε τοπική και εθνική κλίμακα με σημαντικό αριθμό διεθνών διακρίσεων και βραβείων.

Υψηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας είναι η στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης, ως μια προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές πτυχές.  Σκοπός της είναι, μεταξύ άλλων, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την ευημερία της περιοχής, η προώθηση της Αθήνας ως ταξιδιωτικού προορισμού, προώθηση του πολιτισμού και της κληρονομιάς της Ελλάδας.

Το τελευταίο διάστημα το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς σχεδιάζει το καινοτόμο πρόγραμμα  «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο». Η τριλογία είναι μία ισχυρή και πρωτότυπη αφήγηση που φωτίζει τη σύνθετη και την πολυεπίπεδη πραγματικότητα της κλασικής Αθήνας που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου της Αττικής (Ελευσίνα-Αθήνα-Λαύριο), το οποίο θα περιλαμβάνει τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελευσίνας, του Λαυρίου και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Τα αρχαιολογικά πάρκα της Ελευσίνας και του Λαυρίου και τα μνημεία του κέντρου της Αθήνας μπορούν να ενωθούν σε μια ενιαία διαδρομή, αποτελώντας σημαντικούς πόλους πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης για την Περιφέρεια της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό ο «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», ως η μεγαλύτερη πύλη υποδοχής όλων των πολιτών του κόσμου στην χώρα μας, είναι για το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένας σύμμαχος καθοριστικής σημασίας, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες στην υλοποίηση του σπουδαίου και οραματικού αυτού προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι η διάχυση των επισκεπτών σε όλη την Αττική και η παραμονή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι θα βελτιωθεί ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, η οποία θα μετατραπεί σταδιακά από πέρασμα σε προορισμό.

ελ-βεν