Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – Ίδρυμα Μποδοσάκη

Σχετικά Θέατρα

Το 2014 εντάχθηκε στο θεσμό των Εταιρικών Μελών και την Οικογένεια του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει έως σήμερα τα λειτουργικά έξοδα  Σωματείου.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ιδρύθηκε το 1972 από τον Πρόδρομο Μποδοσάκη – Αθανασιάδη και όραμά του ήταν η συμβολή στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα προσφοράς στην κοινωνία. Με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, το Ίδρυμα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα με στόχους: την προώθηση της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών.

To Ίδρυμα Μποδοσάκη από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και ενίσχυσε τις δράσεις του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ανάδειξη και προστασία των αρχαίων θεάτρων.

Αφετηρία, λοιπόν, της όμορφης και δυνατής αυτής συνεργασίας μας ήταν η χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση του αρχαίου θεάτρου Σαμοθράκης και συγκεκριμένα για το έργο «Τρισδιάστατη απεικόνιση του αρχαίου θεάτρου της Σαμοθράκης», καθώς και για τον «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου Αβδήρων για το έργο «Τρισδιάστατη απεικόνιση του αρχαίου θεάτρου των Αβδήρων».

Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστήριξε την ανάθεση των μελετών για την αποκατάσταση του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

Επίσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη «ακολούθησε» το Σωματείο και στο νέο του κύκλο, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, τις Πολιτιστικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία της «Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού – VIA EGNATIA», αφού χρηματοδότησε μέρος της μελέτης «Οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας στην Πολιτιστική Διαδρομή». Η μελέτη αυτή αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την οικοδόμηση και τη λειτουργία του παραπάνω προγράμματος,

Επιπλέον, σταθερός και σημαντικός συνοδοιπόρος σε όλη μας την πορεία είναι η ομάδα του Bodossaki Lectures on Demand – BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη.  Το BLOD είναι ο μοναδικός ιστότοπος στη χώρα μας – και ένας από τους λίγους διεθνώς – που προβάλλει αποκλειστικά διαλέξεις. Μια μοναδική, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διαλέξεων, ελεύθερα προσβάσιμη από όλους στο διαδίκτυο, η οποία έχει ως στόχο τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού. Το BLOD καταγράφει και φιλοξενεί όλες τις ομιλίες και εκδηλώσεις του Σωματείου, δίνοντας μας ένα βήμα μέσα στον διαδικτυακό κόσμο.

Τέλος, για το έτος 2020 το Ίδρυμα πλέον της ετήσιας συνδρομής του, κάλυψε μία μικρής κλίμακας αναβάθμιση των γραφείων του Σωματείου.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ακολουθούν μία κοινή πορεία με ίδια όνειρα και ίδιος στόχους, την ανάδειξη των μνημείων της χώρας μας και τη σύνδεση τους με την πραγματική ζωή μέσα από νέα καινοτόμα και ολιστικά προγράμματα πολιτιστικού τουρισμού.