Γρήγορη μετάβαση

Εργασίες ανάδειξης στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Aπόφαση Υπουργείου Πολιτισμού

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr/

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για την έγκριση των εργασιών συντήρησης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης – φάση Α’ (αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ και βελτίωση προσβασιμότητας), προϋπολογισμού 481.602 ευρώ, εκφράζει η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης.

Το έργο εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2020 με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014 – 2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Μεγαλόπολης, από την ένταξη του έργου ο δήμος παρακολουθεί την πορεία υλοποίησής του και συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Για την υποστήριξή του ήδη η δημοτική αρχή έχει προτείνει στην ΕΦΑ Αρκαδίας να διατεθούν συμπληρωματικά οι πιστώσεις ύψους 300.633,31 ευρώ από το λιγνιτόσημο που έχουν δεσμευτεί σε προγραμματική σύμβαση, με τίτλο “Αποκατάσταση και ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης”, η οποία έχει συναφθεί μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.

Αναφέρεται ότι εάν κριθεί αναγκαίο από την ΕΦΑ Αρκαδίας, υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να ενισχυθούν οι πιστώσεις από το λιγνιτόσημο, για την εκτέλεση περαιτέρω εργασιών είτε στο κοίλο του Αρχαίου Θεάτρου είτε στους αναλημματικούς τοίχους του.

“Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης παραμένει ένας σταθερός στόχος για το δήμο μας, στο οποίο πρέπει να είμαστε άπαντες προσηλωμένοι”, επισημαίνει ο δήμος στην ενημέρωσή του.

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ