Γρήγορη μετάβαση

Επίσκεψη εργασίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Μάνη – «Πολιτιστική Διαδρομή των Πύργων της Μάνης»

Την «πρωτεύουσα» του Δήμου Δυτικής Μάνης, την Καρδαμύλη, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020 αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με επικεφαλής την Πρόεδρο, κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στην επίσκεψη  συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Ολομέλειας, οι Καθηγητές Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Νίκος Κανελλόπουλος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου και η κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας των ενεργειών που εντάσσονται στη δράση «2021 Παράθυρο στο Μέλλον», η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης, κύριο Δημήτρη Γιαννημάρα και το Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κύριο Σταύρο Μπένο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στις προτάσεις του Δήμου Δυτικής Μάνης και ιδίως στην πρόταση για τη σύνδεση των Πύργων της Μάνης με την οικονομική, επαγγελματική και πολιτιστική ζωή του τόπου ύπαρξης τους, μια δράση που έχει προτείνει  στο Δήμο Δυτικής Μάνης το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Στο τέλος της συνάντησης, και οι τρεις φορείς συναποφάσισαν να υποστηρίξουν ο καθένας από την πλευρά του το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή των Πύργων της Μάνης», θέτοντας ως πρώτο βήμα του εγχειρήματος την τροποποίηση της υφιστάμενης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) της Μάνης. Δεσμεύτηκαν επίσης, στην παρουσίαση  του Επιχειρησιακού Σχεδίου (Masterplan) της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Πύργων της Μάνης» σε ψηφιακή μορφή εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους.

Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Μάνη – www.greece2021.gr

Στη Μεσσηνία η Γιάννα Αγγελοπούλου με μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021» – ΕΡΤ

Τη σημασία της Μάνης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 εξήρε η Γιάννα Αγγελοπούλου απ΄την Καρδαμύλη (φωτογραφίες & βίντεο) – tharrosnews.gr

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Μάνη – thepresident.gr