Γρήγορη μετάβαση

Ενημερωτική συνάντηση στην Λάρισα και το Βόλο

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στην Λάρισα και το Βόλο πραγματοποιήθηκαν δύο εσωτερικές – ενημερωτικές συναντήσεις εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρου Μπένου και των μελών του Σωματείου στις παραπάνω πόλεις. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν τα δύο ολιστικά προγράμματα πολιτιστικού τουρισμού, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ  2014 – 2020 (ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020):

  1. «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Διαδρομής Πολιτισμού Τουρισμού στη Θεσσαλία»
  2. «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Νήσων Βορείων Σποράδων στη Θεσσαλία».

Πρόσφατα το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» δέχθηκε την τιμητική πρόσκληση για τη συμμετοχή του στη Δημόσια Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί από τα όργανα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος της ΟΧΕ Σποράδων.  Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της συμμετοχής του στη Δημόσια Διαβούλευση διοργανώθηκαν οι παραπάνω εκδηλώσεις, όπου παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αγοραστός Κώστας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Καλογιάννης Απόστολος, Δήμαρχος Λαρισαίων, Δημήτρης Μαβίδης, Αντιδήμαρχος Λάρισας, Βιολέτα Καντόλα, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Βόλου, Παπαστεργίου Δημήτρης, Δήμαρχος Τρικκαίων, Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σειραγάκη Κερασία, στέλεχος της μονάδας Α΄ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επιπλέον, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δύο μελετητικών γραφείων, της BEE GROUP και της LEVER, τα οποία εκπονούν αντίστοιχα, τις μελέτες για την «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Νήσων Βορείων Σποράδων στη Θεσσαλία» και την «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Διαδρομής Πολιτισμού Τουρισμού στη Θεσσαλία». Οι μελετητές κ.κ. Πιτσούλης Νίκος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της Bee Group,  Θεοδώρα Παγκαρλίωτα, τεχνικός Σύμβουλος της Bee Group, Ιωάννης Τσαμπούρης από την Εταιρεία Lever ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την εξέλιξη της εκπόνησης των μελετών.

Το πρόγραμμα της ΟΧΕ Θεσσαλίας, βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της κατάρτισης του κειμένου εξειδίκευσης των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της ΟΧΕ ενώ το πρόγραμμα την ΟΧΕ Σποράδων βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο της διαβούλευσης. Τέλος, ο μελετητής κ.κ. Νίκος Χατζηδάκης, αρχιτέκτων – μηχανικός, παρουσίασε τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας και ο κ. Ανδρέας Νικ. Δογκάκη, αγρ. τοπογράφος μηχανικός, παρουσίασε την πρόοδο της μελέτης της οδού πρόσβασης στο αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών.

Στο ενημερωτικό διάλογο συμμετείχαν και μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» από τη Λάρισα και τον Βόλο.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί, καθώς τα δύο παραπάνω προγράμματα φιλοδοξούν να αλλάξουν το παραγωγικό ­- πολιτιστικό -περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό μοντέλο της Θεσσαλίας και να κινητοποιήσουν ΌΛΟΥΣ τους πολίτες και τους θεσμούς της.