Γρήγορη μετάβαση

Ενημερωτική Ημερίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για το Έργο Αποκατάστασης και Ανάδειξης στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης

Σχετικά Θέατρα

Tην Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 και ώρα 19.00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση) ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική Ημερίδα παρουσίασης του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης στο αρχαίο θέατρο Κασσώπης.

Απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό ανάγλυφο των πρανών του λόφου Κιτέπ, στη ΒΔ πλευρά της πόλης, με εξαιρετική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο Πέλαγος και τα Ακαρνανικά όρη, το θέατρο της Κασσώπης αποτελεί ίσως το πιο εντυπωσιακό δημόσιο οικοδόμημά της.

Χτισμένο τον 3ο αι. π.Χ. είχε χωρητικότητα περίπου 6.000 θεατών. Διασώζει το 80% του αρχαίου δομικού του υλικού, όμως υπέστη σημαντικές φθορές και αλλοιώσεις εξαιτίας των συνεχών κατακρημνίσεων βράχων από τον υπερκείμενο ορεινό όγκο, της σεισμικής δραστηριότητας αλλά και της κακής ποιότητας του τοπικού ασβεστόλιθου.

Η πλήρης αποκάλυψη των δομικών μέρων του θεάτρου και η πιλοτικού χαρακτήρα σημειακή αποκατάστασή του αποτέλεσε το αντικείμενο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας «Αποκατάσταση – Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)» που υλοποιήθηκε την περίοδο 2017-2022.

Παράλληλα, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εφαρμόζονται μέτρα ανάσχεσης των κατολισθητικών φαινομένων από τον υπερκείμενο ορεινό όγκο εξασφαλίζοντας την απαραίτητη προστασία του μνημείου και των επισκεπτών του.
_____________
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την Covid-19.