Γρήγορη μετάβαση

Έναρξη της ηλεκτρονικής – δημόσιας διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στο νησί της Νάξου»

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή εκδήλωση – μέσω της πλατφόρμας zoom – για την έναρξη της ηλεκτρονικής – δημόσιας διαβούλευσης, για το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού «Πολιτιστική Διαδρομή στο νησί της Νάξου».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο υποστήριξης που προσφέρει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το σχεδιασμό μιας Πολιτιστικής Διαδρομής στο νησί που θα ενοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολιτιστικό του πλούτο, θα αποτυπώνει τη διαχρονική του ιστορία, τον πλούσιο πρωτογενή τομέα και την δραστήρια τοπική επιχειρηματικότητα και θα δίνει έμφαση στην ενδοχώρα του νησιού, χωρίς να αποκλείει το τουριστικό νοτιοδυτικό παραλιακό μέτωπο.

Στόχος της διαβούλευσης είναι  η ενημέρωση των συμμετεχόντων και του κοινού της Νάξου για τη μελέτη αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής Νάξου, την οποία ανέθεσε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο μελετητικό γραφείο ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε. και στον Δρ. Δημήτριο Κούτουλα, Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης και Επίκουρο Καθηγητή Τουριστικού Management στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ανάθεση έγινε χάρη στη σπουδαία χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ύψους 20.000 ευρώ και της Aegean Airlines, ύψους 20.000 ευρώ.

Η παραπάνω μελέτη προσφέρεται ως δωρεά στο Δήμο Νάξου από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για να υποστηρίξει το σχεδιασμό της Πολιτιστικής Διαδρομής στο νησί της Νάξου, με σκοπό να προετοιμαστεί μία Ολοκληρωμένη Στρατηγική Παρέμβαση – Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) με στόχο την ένταξη και την υλοποίησή της σε Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Τα παραδοτέα της μελέτης θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση μέσω του επίσημου ιστοτόπου του Δήμου Νάξου, η οποία θα παραμείνει ανοικτή για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου του 2021. Έως τότε όλοι οι φορείς της Νάξου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις παρατηρήσεις – προτάσεις τους, οι οποίες θα αξιοποιηθούν για την οριστική διαμόρφωση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για τη διαδρομή.

Για την απ’ ευθείας μετάδοση (live streaming) της διαβούλευσης ακολουθήστε τη σελίδα facebook του Δήμου Νάξου.

eikona

 

Δείτε στη συνέχεια το δελτίο τύπου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με

οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής στη διαβούλευση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ _έναρξη της ηλεκτρονικής – δημόσιας διαβούλευσης με θέμα: «Πολιτιστική Διαδρομή στο νησί της Νάξου»