Γρήγορη μετάβαση

Ενα ακόμη σπουδαίο έργο στην Αρχαία Μεσσήνη: Εγκαινιάστηκε το στέγαστρο της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου (βίντεο-φωτογραφίες)

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr/

Η κοσμοσυρροή το Σάββατο το βράδυ στην Αρχαία Μεσσήνη, για τα εγκαίνια του στεγάστρου της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου, τα αποκαλυπτήρια της έκθεσης γλυπτικής και τη συναυλία της Κλαούντια Ντελμέρ, αποδεικνύει περίτρανα πως το έργο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και των συνεργατών του έχει κατακτήσει την καρδιά όχι μόνο των Μεσσήνιων, αλλά όλων των Ελλήνων.

Παράλληλα, η κατασκευή του στεγάστρου και η διοργάνωση των εκδηλώσεων αποδεικνύουν ότι η συνεργασία των κρατικών υπηρεσιών (μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας), των ιδιωτών (μέσω του πρόεδρου της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, και της πολιτικής ηγεσίας (στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσω του Αλέξη Χαρίτση που ως υπουργός Οικονομίας ενέταξε στο ΠΔΕ το έργο) μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του νομού.

Για την κατασκευή του στεγάστρου της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου μίλησαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ευχαριστώντας και ονομαστικά όλους όσοι συντέλεσαν τεχνικά και οικονομικά στην ολοκλήρωση του έργου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης και ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Για την έκθεση “Αγορά. Ένδεκα γλύπτες στην Αρχαία Μεσσήνη” μίλησαν, κοντά στα γλυπτά, η ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού, ο γλύπτης Γιώργος Χουλιαράς και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Κλαούντια Ντελμέρ, που ζέστανε με τη φωνή της το παγωμένο από το φθινοπωρινό βοριαδάκι θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Μετά το τέλος της συναυλίας οι επισκέπτες απόλαυσαν στον μπουφέ τοπικά εδέσματα και κρασιά, προσφορά του εστιατορίου “Ιθώμη” και της οινοποιίας “Ψαρούλη”.