Γρήγορη μετάβαση

Ηλεκτρονικό μηνιαίο ημερολόγιο για το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου από το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης

Σχετικά Θέατρα

Ηλεκτρονικό μηνιαίο σχολικό ημερολόγιο 2020-2021 από το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης για το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου

Η φετινή συνέργεια του 3ου Γυμνασίου Αργυρούπολης (2019-2020) με το Διάζωμα και τις Εκδόσεις Πατάκη στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εργαστήρι 3ων συναντήσεων για οργανωμένη ομάδα σχολείου» ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία ουσιαστικής γνωριμίας των μαθητών της  Γ’ Γυμνασίου με το Αρχαίο Θέατρο, καθώς  και τη συγχρονική και τη διαχρονική του συμβολή στον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις της σχολικής ομάδας με τους συνεργάτες μας, τόσο στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πατάκη στις 19/12/2019, όσο και στο Θέατρο Ελευθερέως Διονύσου στην Ακρόπολη στις 13/2/2020 υπήρξαν αποκαλυπτικές, προσφέροντας πλούσια γνωστικά και αισθητικά ερεθίσματα. Η μη αναμενόμενη εξέλιξη της φετινής σχολικής χρονιάς με την πανδημία επηρέασε σημαντικά τον προγραμματισμό του σχολείου, αλλά η δέσμευσή των εκπαιδευτικών και μαθητών στο Πρόγραμμα ενίσχυσε τη συνοχή του μαθητικού δυναμικού και την αφοσίωσή τους στο τελικό αποτέλεσμα, το παραδοτέο του έργου, προσφέροντας ένα σημαντικό στήριγμα στις προκλήσεις των δύσκολων αυτών ημερών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι εκτός από τους μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου, μετά τη σχετική ενημέρωσή τους για το Πρόγραμμα, έδειξαν μεγάλη προθυμία συμμετοχής και οι μαθητές/τριες της Β Γυμνασίου, δίνοντας μια νέα τροπή στην πορεία της δουλειάς της εργασίας τους.

Οι μαθητές/τριές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, ετοίμασαν ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο που θα είναι διαθέσιμο τη νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, θέλοντας να μεταφέρουν την εμπειρία τους από τη βιωματική εκπαίδευση με αντικείμενο το Θέατρο Ελευθερέως Διονύσου, δημιουργήσαν το  Σχολικό Ημερολόγιο 2020-2021 με τίτλο «Μια χρονιά μαζί … στο Αρχαίο Θέατρο Ελευθερέως Διονύσου!». Οι ψηφιακές και οι εικαστικές δημιουργίες είναι αποτέλεσμα συνεργατικής δουλειάς των μαθητών/τριών της Β & Γ Γυμνασίου. Ειδικότερα, μετά την επεξεργασία στοχευμένων Φακελων Υλικού, οι μαθητές/τριες απέδωσαν σε μορφή infographic ενδιαφέρουσες οπτικές για μια ουσιαστική γνωριμία με το Αρχαίο Θέατρο και το συγκεκριμένο μνημείο. Παράλληλα, τα εικαστικά έργα παρουσιάζουν ποικιλία τεχνοτροπιών και ευρύτατη χρήση υλικών, ως αποτέλεσμα της διαλογικής διαδικασίας και συναπόφασης των ομάδων.

Το Ημερολόγιο μπορείτε να το δείτε επιλέγοντας την παρακάτω εικόνα!

ημερολογιο διονυσος

Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου του σχολείου και άλλες δράσεις του στη σελίδα Generation d του Διαζώματος, εδώ!

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό στη συνέχεια

  • Το αρχαίο θέατρο Διονύσου
  • Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των μαθητών στο θέατρο, όπου τους ενημέρωσε ο κος Κων. Μπολέτης
  • Στιγμιότυπο από την συμμετοχή τους στο «Εργαστήρι τριών συναντήσεων για οργανωμένη ομάδα σχολείου» που έχει σχεδιαστεί από το Διάζωμα και τις Εκδόσεις Πατάκη στο πλαίσιο του «Μήνα Εφηβείας». Ενημέρωση από τον κ. Κων. Μπολέτη (Δεκέμβριος 2019)
  • Στιγμιότυπο από την συμμετοχή τους στο «Εργαστήρι τριών συναντήσεων για οργανωμένη ομάδα σχολείου» που έχει σχεδιαστεί από το Διάζωμα και τις Εκδόσεις Πατάκη στο πλαίσιο του «Μήνα Εφηβείας». Ενημέρωση από την αρχαιολόγο του Διαζώματος, κ. Μαρία Κουρασάνη, για το έργο του σωματείου (Δεκέμβριος 2019)