Γρήγορη μετάβαση

Εικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Σχετικά Θέατρα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στην έκθεση του Πρεβεζάνου καλλιτέχνη, Λέανδρου Σπαρτιώτη, στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, από τις 17 Μαΐου έως 20 Ιουνίου 2019.

Η «Εικαστική Διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου» είναι το πιο πρόσφατο έργο του Λέανδρου Σπαρτιώτη και καρπός εργασίας των τελευταίων είκοσι μηνών.

Η πρωτοβουλία για την εικαστική αποτύπωση των αρχαίων θεάτρων της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου, του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου με την αρωγή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», όπως και η ανάθεση της αποτύπωσης αυτής στον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη, ανήκει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις» και προσωπικά στον προέδρό του, κ. Νίκο Καράμπελα, ο οποίος είναι η ψυχή του ιδρύματος.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική, παραβρέθηκαν: ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Ελευθερία Αγγέλη,  ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων και φίλοι των Λέανδρου Σπαρτιώτη και Νίκου Καράμπελα.

Ο Λέανδρος Σπαρτιώτης γεννήθηκε το 1931 στην Πρέβεζα. Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του η ζωγραφική αποτελεί το ουσιαστικότερο πεδίο των εκφραστικών αναζητήσεων του. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ το 2009 επέστρεψε στη γενέτειρά του και δημιούργησε δική του πινακοθήκη, όπου στεγάζεται και η συλλογή έργων που έχει αποκτήσει τα τελευταία πενήντα χρόνια. Παράλληλα το 2016 δημιούργησε την «Όπερα του νερού και του ονείρου», όπου φιλοξενούνται τους καλοκαιρινούς μήνες πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Mαϊου 2019 εως 20 Ιουνίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

Διεύθυνση: Κοραή 4, εντός στοάς (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)

  • Ωδείο Νικόπολης, έργο του κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη
  • Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, έργο του κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη
  • To αρχαίο θεάτρο Γιτάνων, έργο του καλλιτέχνη με μολύβι και μελάνι
  • Το Βουλευτήριο της Αρχαίας Κασσώπης φιλοτεχνημένο από τον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη
  • To θέατρο του ιερού της Δωδώνης -μολύβι και μελάνι
  • Ωδεἰο Νικόπολης
  • Το θέατρο της Νικόπολης

Mπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

Λέανδρος Σπαρτιώτης “Εικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου” – stoart.gr

Εγκαίνια της έκθεσης του Λ. Σπαρτιώτη με θέμα “Εικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου” – prevezatoday.gr

Η “Εικαστική Διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου” κέρδισε τις εντυπώσεις στην έκθεση της Αθήνας – epirusgate.blogspot

ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ: Εικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου – insurancedaily.gr