Γρήγορη μετάβαση

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για το αρχαίο θέατρο της Στράτου

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: agrinioculture.gr

Εγκρίθηκε χθες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη αναστήλωσης για το αρχαίο θέατρο της Στράτου. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το δήμο Αγρινίου και υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Παπαναστασίου: Αναμένουμε την υπογραφή του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του θεάτρου

Την ικανοποίηση του για την έγκριση της μελέτης για το Αρχαίο Θέατρο Στράτου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. «Ενημερώθηκα για την θετική έκβαση του αιτήματος μας στο ΚΑΣ σχετικά με τη μελέτη για την αποκατάσταση – αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου. Με σεβασμό σε ένα κορυφαίο μνημείο της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες καταφέραμε να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση και εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου. Η προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι διαχρονική προτεραιότητα μας. Με αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια διαφύλαξης των ιστορικών μας μνημείων.

Θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη στήριξη την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και την προϊσταμένη κ. Ολυμπία Βικάτου για τη συνδρομή σε όλη την διαδικασία. Αναμένουμε το κείμενο της απόφασης και την υπογραφή του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του θεάτρου», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

  • Θέατρο αρχαίας Στράτου. Σχεδιαστική αναπαράσταση της Οικοδομικής Φάσης ΙΙΙ (3ος - 2ος αι. π.Χ.).
  • Το αρχαίο θέατρο της Στράτου

Mπορείτε στη συνέχεια να δείτε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση:

Eγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για το αρχαίο θέατρο της Στράτου – agrinioculture.gr