Γρήγορη μετάβαση

Έγκριση του σχεδίου δράσης και του masterplan με τίτλο: «Ανάδειξη αρχαίου θέατρου και ολιστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Δήμου Αχαρνών»

Σχετικά Θέατρα

Την αναγκαία προοπτική για αλλαγή και ανάπτυξη του δήμου Αχαρνών παρέχει το σχέδιο δράσης και το masterplan για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και την ολιστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του δήμου μετά και την έγκρισή τους κατά τη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 6 Νοεμβρίου 2020.

Αντικείμενο  του   στρατηγικού σχεδίου (masterplan)   με   τίτλο «Ανάδειξη αρχαίου θέατρου και ολιστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Δήμου Αχαρνών»  αποτελεί η καταγραφή και ανάλυση της υπάρχουσας   κατάστασης   του   συνόλου   της   περιοχής   ανάπλασης   και   στη   συνέχεια   η διαμόρφωση πρότασης ενός πολεοδομικού σχεδίου παρεμβάσεων – αναπλάσεων.  Πυλώνα του σχεδιασμού αποτελεί το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου Δήμου. Το θέατρο αποτελεί τεκμήριο του ιστορικού   παρελθόντος   της   περιοχής   και   επιπλέον    μνημείο  διεθνούς σημασίας.

Η πεζοδρόμηση της οδού Αρχαίου Θεάτρου σε συνδυασμό με την ανάπλαση των γύρω πλατειών αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της όλης ανάπλασης σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου.

Σημαντική πνοή στην περιοχή θα δώσει η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου στο οποίο σήμερα συγκεντρώνεται η εμπορική και διοικητική δραστηριότητα του Δήμου αλλά και η πλειοψηφία των χώρων πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας. Μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις επιδιώκεται η επίτευξη μιας θεαματικής αναβάθμισης των συνθηκών ζωής των κατοίκων που περιλαμβάνουν τη ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την εξασφάλιση οριοθετημένων χώρων στάθμευσης, τη δυνατότητα ένταξης ποδηλατοδρόμων καθώς και βιοκλιματικής βελτίωσης των παραγόντων θερμικής άνεσης της περιοχής.

Στόχος είναι η υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το Δεκέμβριο του 2023.

Δείτε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

Ανάσα προοπτικής για τις Αχαρνές το σχέδιο Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου και ανάπλασης του ιστορικού κέντρου – http://doxthi.gr/

Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός: Οι Αχαρνές Αλλάζουν – Οι δημότες μας θα είναι υπερήφανοι για την πόλη τους – https://www.acharnaika-nea.gr

Δ. Αχαρνών: Ξεκινά το σχέδιο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου – Ανάπλαση και στο ιστορικό κέντρο – https://www.insider.gr/