Γρήγορη μετάβαση

Έγκριση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» από το Υπουργείο Παιδείας

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» (μπορείτε να δείτε το έγγραφο της έγκρισης εδώ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Π/θμιας (Δημοτικό) και Δ/θμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων σχολείων όλης της χώρας και μπορεί να εφαρμοσθεί και διαδικτυακά.

Είναι σημαντικό, οι εκπαιδευτικοί που θα θελήσουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο έγγραφο, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκειμένου να μην υπάρξει έκθεση του εκπαιδευτικού προσωπικού και του μαθητικού δυναμικού των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Generation D περιμένει να φιλοξενήσει τις ευφάνταστες μαθητικές δημιουργίες των σχολείων και αυτή την τόσο ιδιαίτερη σχολική χρονιά. Εκεί, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να δώσουν δημιουργική διέξοδο στους μαθητές τους βοηθώντας τους να ταξιδέψουν στις ομορφιές της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας και να αντλήσουν από τα μοναδικά της επιτεύγματα, αισιοδοξία, θα βρουν δύο σχέδια εργασίας (projects), τα οποία ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να τα φέρουν εις πέρας, μπορούν να τα φέρουν σε σημείο τέτοιο ώστε να αποτελέσουν τη μαγιά για την επόμενη σχολική χρονιά.