Γρήγορη μετάβαση

Έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του (αρ. Πρωτ. Φ1/ΓΜ/64854/141681/Δ7/15-11-2022) ενέκρινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2022-2023 από όσα σχολεία επιθυμούν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (βλ. κατάλογο με τα στοιχεία επικοινωνίας των Συντονιστών Εκπαίδευσης σχολείων  εξωτερικού).

Οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα καλούνται να ακολουθήσουν τις υποδείξεις που θα βρουν στο έγγραφο της έγκρισης του προγράμματος (βλ. εδώ).

Περιγραφή του προγράμματος, οδηγίες για την υλοποίησή του και τα φύλλα αξιολόγησής του από εκπαιδευτικούς και μαθητές παρουσιάζονται εδώ.

Ο ενδεικτικός κατάλογος χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων/ωδείων/σταδίων) για «υιοθεσία» παρουσιάζεται εδώ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος προσφέρεται δωρεάν, με σκοπό οι μαθητές/τριες να γίνουν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους, προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να μας διδάσκουν στο διηνεκές.

(Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μπελογιάννη Μαίρη, φιλόλογο, δρ αρχαιολογίας, εθελόντρια και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος. Στοιχεία επικοινωνίας: 6945851474, e-mail: [email protected])