ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παρουσίαση προγράμματος “Ακούμε τους Νέους”
Πανόραμα Έργων και Δράσεων του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας
Η μαγεία και η αξία των συνεργειών: Διάλεξη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα: «Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης: έργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας»
Η αποκάλυψη του μικρού θεάτρου της Αμβρακίας
Megaron plus 2023: «Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης: έργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας»
Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Φέτος, το θέμα είναι «Η Δύναμη των Μουσείων».
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 την Τετάρτη 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στα μουσεία και στις αρχαιολογικές συλλογές αρμοδιότητάς της και προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
Ψηφιακές δράσεις
• Οι ψηφιακές και πολυμεσικές εφαρμογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Διαδικτυακή παρουσίαση των εφαρμογών που πλαισιώνουν την έκθεση των αρχαιοτήτων στη σελίδα Facebook: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» / Archaeological Museum of Chalkis “Arethousa” στις 12:00 π.μ.
• Παρουσίαση του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας (Οδ. Βενιζέλου), του Αρχαιολογικού Μουσείου Σκύρου και της Αρχαιολογικής Συλλογής Λίμνης.
Διαδικτυακή παρουσίαση μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών και των εκθέσεων αρχαιοτήτων στη σελίδα Facebook: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» / Archaeological Museum of Chalkis “Arethousa” στις 13:00 μ.μ.
Δράσεις με φυσική παρουσία
• Γνωρίζοντας το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Περιήγηση και παρουσίαση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» από αρχαιολόγο σε ολιγομελείς ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2221022402 (εσωτ. 1029, 1035)
• Περιήγηση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας (οδ. Βενιζέλου)
Περιήγηση και παρουσίαση του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας (Οδ. Βενιζέλου) από αρχαιολόγο σε ολιγομελείς ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2221022402 (εσωτ. 1029, 1035)