Γρήγορη μετάβαση

Ελληνική φιλοξενία από το 10ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου σε μαθητές από το Παρίσι και τη Σεβίλλη

Ή αλλιώς

Πώς κάνεις μαθητές από το Παρίσι και τη Σεβίλλη να γίνουν οι  πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και της κρητικής παράδοσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 “Art Ambassadors” («Πρεσβευτές τέχνης»), το 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου φιλοξένησε 8 μαθητές με 3 καθηγητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας και 15 μαθητές με 2 καθηγητές από το Παρίσι, το διάστημα από 8 έως 12 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των εταίρων μας στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Κνωσό, στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, στο φρούριο Κούλε και τα Ενετικά τείχη. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Ρέθυμνο, στο φρούριο Φορτέτσα και στο χωριό Μαργαρίτες, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη της αγγειοπλαστικής και να εμπλακούν στη διαδικασία κατασκευής πήλινων έργων τέχνης. Παράλληλα γνώρισαν τη φύση (επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια όπου γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις), καθώς και την κρητική παράδοση (μουσική και χορούς της Κρήτης).

Το πρόγραμμα ικανοποίησε πλήρως τους σκοπούς του, δηλαδή  την επαφή με τα έργα τέχνης, τα μουσεία και τα αξιοθέατα των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τον σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας, με απώτερο στόχο οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να γίνουν πρεσβευτές της χώρας τους στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης των εταίρων οι μαθητές δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παρουσίασαν  τις εργασίες τους σχετικά με τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των χωρών, καλλιεργώντας έτσι την ανεκτικότητα και τον σεβασμό και ενισχύοντας το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Mπορείτε να δείτε στιγμιότυπα της δράσης στην παρακάτω φωτογραφική συλλογή:

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δράσεις του σχολείου στη σελίδα του στη Generation D.