Γρήγορη μετάβαση

E’ Γενική Συνέλευση – 2η ενημερωτική επιστολή

 

Αθήνα, 1η Οκτωβρίου 2012

Αγαπητοί Φίλοι,

Ολοκληρώνουμε με γοργούς ρυθμούς τις προετοιμασίες μας, ώστε τόσο η E’  Γενική μας Συνέλευση όσο και φιλοξενία σας να είναι άρτια οργανωμένες.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ακόμα πληροφορίες, που πιστεύουμε πως θα σας φανούν χρήσιμες:

Για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, ο,τι και να πούμε θα είναι λίγο: ο χώρος είναι επιβλητικός και η κα Καλλιόπη Παπαγγελή από τις πιο χαρισματικές αρχαιολόγους με μεγάλο μεράκι  και πάθος για το αντικείμενό της. Ο πεζόδρομος που ενώνει τον αρχαιολογικό χώρο με το Παλαιό Ελαιουργείο είναι περίπου 1.200 μέτρα (15-20 λεπτά περπάτημα). Το περπάτημα θα είναι ευχάριστο, γιατί ο καιρός θα είναι καλός με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Λίγα λόγια για το Παλαιό Ελαιουργείο

Το Παλαιό Ελαιουργείο – Σαπωνοποιείο «Χαριλάου» ιδρύεται το 1875 από τους αδελφούς Λύσανδρο και Εμμανουήλ Χαριλάου, που έφτασαν από το Γαλάτσι της Ρουμανίας στην Ελευσίνα, οδηγημένοι από την λειτουργία κάποιων οικιακών βιοτεχνιών σαπουνιού. Ως πηγή ενέργειας χρησιμοποιούσε τον ατμό και ως πρώτες ύλες πυρήνες ελαιοκάρπου και άλλες πρώτες ύλες. Το προϊόν μεταφερόταν πολύ εύκολα με πλοία ως την Πάτρα, τη Σύρο και τον Πειραιά, η παραγωγή έφθανε τις 600.000 τόνους- από τους οποίους οι 175.000 εξάγονταν σε χώρες της Μεσογείου- και ο “Σάπων Ελευσίνος” τα χρόνια εκείνα συναγωνιζόταν τον γαλλικό. Το 1892 ο Επαμεινώνδας Χαρίλαος, χημικός με σπουδές σε Γαλλία και Γερμανία, συνεταιρίζεται με τον επίσης χημικό Νικόλαο Κανελλόπουλο και αγοράζουν το σαπωνοποιείο της Ελευσίνας το οποίο έκτοτε μετονομάστηκε σε «Ε. Χαρίλαος- Ν. Κανελλόπουλος». Το εργοστάσιο, που όταν πρωτολειτούργησε είχε 20 εργάτες, έφτασε στα 1900 να απασχολεί 90 (από τους οποίους 10 γυναίκες) και το 1928 περί τους 250. Η λειτουργία του σταμάτησε στη δεκαετία του 1960. Ο ανενεργός χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις εγκαταστάσεις του προβλέπεται η δημιουργία χώρων πολιτιστικών λειτουργιών, χώρων πρασίνου και χώρου στάθμευσης.

 

Παραλαβή διαπιστεύσεων, ενημερωτικού υλικού, εξόφληση συνδρομών

Το Παλαιό Ελαιουργείο έχει δύο μεγάλες αίθουσες απέριττες, απογυμνωμένες, γεμάτες όμως ενέργεια και μνήμες. Στη πρόσοψη του Παλαιού Ελαιουργείου σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορείτε να παραλαμβάνετε τις διαπιστεύσεις σας, τους σάκους με το ενημερωτικό υλικό και να εξοφλείτε τις συνδρομές σας. Οι εθελοντές μας θα είναι στη διάθεσή σας για να σας διευκολύνουν σε ό,τι θελήσετε.

 

Εργασίες της Γενικής Συνέλευσης

‘Όταν παραλάβετε τις διαπιστεύσεις σας, θα περάσετε στην αίθουσα διεξαγωγής της συνέλευσης.  Οι συνοδοί σας θα περάσουν στην διπλανή αίθουσα, από όπου θα μπορούν να παρακολουθούν τις εργασίες της γενικής  συνέλευσης μέσα από ειδική γιγαντο-οθόνη. Στη ίδια αίθουσα θα λειτουργεί Catering (ελαφρύ γεύμα-καφές-αναψυκτικά).

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Ε΄ Γενικής Συνέλευσης με τη διαπίστωση της απαρτίας, την εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής. Θα ακολουθήσει ο απολογισμός δράσης του σωματείου για όλη την τετραετία, ο ο οικονομικός απολογισμός της τετραετίας και του 2012, η παρουσίαση της έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2011 και ο  προϋπολογισμός του 2013. Το σημαντικότερο όμως είναι να συζητήσουμε για τις ιδέες και τα σχέδια του μέλλοντος.  Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να είναι πραγματικά μεστή η γενική μας συνέλευσης, προετοιμαστείτε να μας «βομβαρδίσετε» με τις προτάσεις και τις ιδέες σας.  Αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος, που ελπίζουμε να κρατήσει πολλή ώρα, θα γίνουν οι ψηφοφορίες για τα παρακάτω θέματα:

  • Έγκριση του απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου από 01 – 09 -2008 έως και 30 – 09 – 2012
  • Έγκριση οικονομικού και διαχειριστικού απολογισμού από 01 – 09 – 2008 έως και   31-8-2012
  • Έγκριση του προγραμματισμού δράσεων για το έτος 2013
  • Έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2013
  • Έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής της περιόδου από 01 -01 – 2011 έως και 31 – 12 – 2011

Αμέσως μετά θα παραλάβετε τα ψηφοδέλτια για να ψηφίσετε για το νέο διοικητικό συμβούλιο  και την ελεγκτική επιτροπή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι από εσάς θα αντιπροσωπεύετε με εξουσιοδότηση τακτικά μέλη που θα απουσιάζουν, μαζί με τη δική σας διαπίστευση θα βρείτε και μια δεύτερη, λευκού χρώματος. Συνεπώς, σε όλες τις ψηφοφορίες θα ψηφίζετε δύο φορές, τόσο για εσάς, όσο και το μέλος που θα αντιπροσωπεύετε.

 

Οι χορηγοί της γενικής συνέλευσης

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της Ε΄ Γενικής Συνέλευσης:

  • το Δήμο Ελευσίνας για την παραχώρηση του χώρου, τη κατάλληλη διαμόρφωσή του, τις ηχητικές εγκαταστάσεις, μα πιο πολύ την προσωπική φροντίδα, τόσο του Δημάρχου κου Γιώργου Τσουκαλά, όσο και του αντιδημάρχου Γαβριήλ Καμπάνη
  • τη Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και προσωπικά την αντιπεριφερειάρχη κα Σταυρούλα  Δήμου για την «υιοθεσία» του Τελεστηρίου Ελευσίνας
  • το μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ  Κ. Στέφανο Τσολακίδη, πρόεδρο της Εταιρείας ΚΛΕΟΣ Α.Ε. για την ευγενική του προσφορά του catering της συνέλευσης
  • τον κ. Ευάγγελο Ξυγκώρο εκπρόσωπο της «ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» για την προσφορά των ποτών.

Χώροι Στάθμευσης

Για όσα μέλη μας έρθουν με δικά τους μέσα, χώροι στάθμευσης (και ένα μικρό δημοτικό parking) υπάρχουν γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και ένα ακόμη μεγάλο parking μέσα στις εγκαταστάσεις του παλαιού Ελαιουργείου.

Για ό,τι χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

O Πρόεδρος

Σταύρος Μπένος