Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο τύπου: Το Ειδικό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αθήνας «υιοθετεί» το αρχαίο θέατρο Διονύσου Ελευθερέως

Σχετικά Θέατρα

Mπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια το δελτίο τύπου του Ειδικού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αθήνας που εντάχθηκαν στην «οικογένεια» της Generation D:

Το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν  μαθητές στα Αρχαία Θέατρα». Δράση του προγράμματος είναι η προβολή και ανάδειξη ενός  αρχαίου θεάτρου και οι μαθητές μας έχουν «υιοθετήσει» το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, για να το παρουσιάσουν από την οπτική γωνία ενός ατόμου με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η ομάδα των μαθητών μας θα επισκεφθεί το θέατρο αυτό ενώ παράλληλα θα κάνει και συγκεκριμένα δρώμενα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού,   την Πέμπτη 27/2 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο αρχιτέκτονας και συντηρητής αρχαίων θεάτρων Δρ. Κων. Μπολέτης. Συνομίλησε με τους μαθητές/τριες και μας έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της εξέλιξης του θεάτρου μέσα στους αιώνες καθώς και του  Θεάτρου  του Διονύσου και του περιβάλλοντα χώρου του.

Η επίσκεψη ενθουσίασε τους μαθητές μας μιας και ο συγκεκριμένος επιστήμονας είναι κορυφαίος στον τομέα της αναστήλωσης των αρχαίων μνημείων και μας έδωσε,  μέσα από την εμπειρία και το έργο του, μοναδικές πληροφορίες.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος

Μαρία Παλάσκα, Κατερίνα Οικονόμου, φιλόλογοι