Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο τύπου: μια σημαντική στιγμή για την «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

Σχετικά Θέατρα

Αντιπροσωπεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», αποτελούμενη από τους κ.κ. Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννη Ζηρίνη, Ηλεκτρολόγο-Μηχανολόγο, μέλος του Σωματείου και εμπειρογνώμονα σε Θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Πόρων και Ανδρέα Φατούρο, συνιδρυτή της CLIO MUSE, πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στην Ήπειρο από Τρίτη 16 έως και Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο συνιστά πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Ηπείρου 2014 – 2020 και υλοποιείται με χρηματοδότηση, ύψους 37 εκ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια της Ηπείρου, στην οποία συμμετείχαν ο κ.κ. Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, Ελένη Ρόκκου, διευθύνουσα σύμβουλος της ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., Σταύρος Μπένος, Γιάννης Ζηρίνης και Ανδρέας Φατούρος.

Συζητήθηκαν οι επιμέρους εργασίες των 4 βημάτων υλοποίησης του έργου της πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, δηλαδή:

  1. Υποδομές.
  2. Marketing, Ψηφιακά.
  3. Επιχειρηματικότητα.
  4. Διακυβέρνηση.

Η πρόοδος των εργασιών μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

  • Βήμα 1ο: Παρακολούθηση και συνέχιση της υλοποίησης των αρχαιολογικών υποδομών (π.χ. αποκατάσταση αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου). Καταγραφή και υλοποίηση λειτουργικών υποδομών.
  • Βήμα 2ο: Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η Clio Muse θα προσφέρουν μια ψηφιακή ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και το site της διαδρομής,
  • Βήμα 3ο: Συγκρότηση και λειτουργία του cluster των τοπικών επιχειρήσεων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το Μάρτιο του 2018.
  • Βήμα 4ο: Συγκροτήθηκε ειδική δομή για την παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος.

Ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου, όπου ανακοινώθηκε επίσημα ότι στις 20 Οκτώβρη του 2018 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση (launch event) της διαδρομής των θεάτρων της Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής θα κληθούν οι πολίτες, η τοπική κοινωνία και η τουριστική αγορά να γνωρίσουν ένα νέο ολιστικό πρόγραμμα.

Τέλος, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Σταύρος Μπένος, μίλησε σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ο Δήμος Αρταίων και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας, με θέμα: «Η Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. Η αξία και η μαγεία των συνεργειών». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε και η ανάδειξη των μνημείων της Άρτας μέσω της συγκρότησης μιας πολιτιστικής διαδρομής, με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Στις 20 Οκτωβρίου 2018, η εναρκτήρια εκδήλωση των «Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» -php.gov.gr 

Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου – ypaithros.gr

Launch event σε δέκα μήνες – typos-i.gr

«Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» – polispost.com