Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση εργασίας μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ)  παρουσίαση των δράσεων του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» από τον Πρόεδρο του Διαζώματος, κ. Σταύρο Μπένο και τον Συντονιστή της θερμοκοιτίδας D-HUB του Σωματείου, κ. Ευδόκιμο Φρέγκογλου.

Εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ παρευρέθηκαν  οι κ.κ. Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος, Γιούλη Γκόνου Διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, Γιάννης Γούπιος, Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος, Βίκυ Φλέγγα, Προϊσταμένη του Τομέα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕΤΑΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπένος παρουσίασε τις δράσεις του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και πιο συγκεκριμένα τη συμβολή του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, τις Πολιτιστικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την ένταξη των μνημείων στο κέντρο της ζωής και τη σύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα και τον ψηφιακό κόσμο.

Επιπλέον, ο κ. Φρέγκογλου ενημέρωσε την ΕΕΤΑΑ για ένα νέο θεσμό που έχει δημιουργηθεί  στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των νέων αυτών προγραμμάτων πολιτιστικού Τουρισμού τη θερμοκοιτίδα “D-Hub. Αποστολή του D-Hub είναι να εδραιωθούν οι δύο νέοι θεσμοί που γεννήθηκαν μαζί με τα προγράμματα, αυτόν της εναλλακτικής επιχειρηματικότητας, του Cluster και του  Φορέα Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμού –  Destination Management/Marketing Organizations – DMO.

Επίσης, ο κ. Μπένος ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με την αρωγή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σχεδιάζονται αντίστοιχα ολιστικά προγράμματα για τους Δήμους της χώρας μέσω του Προγράμματος «ΠΟΛΙΣ». Αφετηρία του παραπάνω προγράμματος αποτελούν οι Δήμοι Θήβας, Ηρακλείου και Αχαρνών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπένος πρότεινε τη συμμέτοχή της ΕΕΤΑΑ σε ημερίδα, η οποία  θα διοργανωθεί από την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την  γνωριμία και εξοικείωση με τον πολιτισμό των ολιστικών προγραμμάτων.

Τέλος, συζητήθηκαν οι στόχοι της ημερίδας, οι οποίοι θα είναι:

  1. Η ενσωμάτωση από τους Δήμους του Επιχειρησιακού και Πνευματικού κεκτημένου της Ε.Ε
  2. Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και του Διαζώματος ως επιστημονικών συμβούλων των Δήμων για τα Ολιστικά προγράμματα
  3. Ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 σύμφωνα με τη φιλοσοφία των ολιστικών προγραμμάτων.
eetaa_diazoma
Εικ. 1 Στιγμιότυπο από τη συνάντηση εργασίας – γνωριμίας μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Γιούλη Γκόνου Διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, Γιάννη Γούπιος, Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος, Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος, Βίκυ Φλέγγα, Προϊσταμένη του Τομέα Οικονομικής και Περιφερειακής. Ανάπτυξης, Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Συντονιστής της θερμοκοιτίδας D-HUB του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»