Γρήγορη μετάβαση

Διάζωμα – 2η Επιστολή 10ης Γενικής Συνέλευσης

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2017

Αγαπητά μας μέλη,

 Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι έφτασε η ώρα για τη Ι΄ Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 6 έως Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου και θα διαμένουμε στις πανέμορφες πόλεις της Κομοτηνής και της Καβάλας.

Με την παρούσα επιστολή, όπως ορίζεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού του Σωματείου, σας προσκαλούμε στις εργασίες και στις παράπλευρες εκδηλώσεις της Συνέλευσης που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 – 15:30 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή (Συν. 1: τρισδιάστατη απεικόνιση αίθουσας) και 19:00 – 20:30 στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας με τα παρακάτω θέματα:

 1. Έγκριση του απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2017.
 2. Έγκριση οικονομικού και διαχειριστικού απολογισμού μέχρι και την 31η Αυγούστου του 2017.
 3. Έγκριση του προγραμματισμού δράσεων για το έτος 2018.
 4. Έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2018.
 5. Έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ … «ΔΙΑΖΩΜΑΤΙΚΟΥΣ»:

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές πληροφορίες, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμες:

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς διαμορφώσαμε το τελικό πρόγραμμα της Ι΄  Γενικής μας Συνέλευσης. Συνημμένα θα βρείτε τα δύο τελικά προγράμματα των εργασιών και των παράπλευρων εκδηλώσεων του πενθήμερου: ένα για όσους μείνουν στην Κομοτηνή και ένα για εκείνους που θα μείνουν στην Καβάλα, τα οποία διαφέρουν μόνο ως προς τις ώρες αναχώρησης και άφιξης από και προς τα ξενοδοχεία (Συν. 2)(Συν. 3). Σας ενημερώνουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εθελοντές του Διαζώματος θα βρίσκονται κοντά σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Τέλος, σας επισυνάπτουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών της Γενικής μας Συνέλευσης το Σάββατο 9/09 (Συν. 4).

 •  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του Διαζώματος (Μπουμπουλίνας 30 / Εξάρχεια) την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους τα πούλμαν θα είναι σταθμευμένα στις οδούς: Βασιλέως Ηρακλείου και Μαυρομματαίων. Επειδή η διαμονή μας θα γίνει σε δύο διαφορετικές πόλεις και σε πολλά ξενοδοχεία σας παρακαλούμε θερμά να επιβιβαστείτε στο πούλμαν που αναγράφει το όνομα του ξενοδοχείου σας και να παραμείνετε στο ίδιο πούλμαν για όλες τις ημέρες τις Γενικής Συνέλευσης. Για όσους χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσο θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής τους για τα τοπικά δρομολόγια με πούλμαν που διαθέτει το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα καλύψει τόσο το κόστος των πούλμαν, όσο και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη Θάσο και τη Σαμοθράκη για όλους τους συμμετέχοντες.

Επειδή το πρόγραμμά μας είναι και φέτος αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει επιπλέον και δρομολόγια πλοίων με συγκεκριμένες ώρες αναχώρησης, σας παρακαλούμε να συμβάλετε στην οργανωτική του επιτυχία, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις πενθήμερο.

 • ΔΙΑΜΟΝΗ / ΓΕΥΜΑΤΑ / ΔΕΙΠΝΑ

Την Τετάρτη 6/09 και την Κυριακή 10/09 κατά τη μετάβασή μας από και προς την Αθήνα θα πραγματοποιήσουμε στάση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο στο Δίον. Εκεί θα γευματίσουμε σε τέσσερις ταβέρνες, με τις οποίες έχουμε συμφωνήσει για ένα κοινό μενού, αξίας 10 ευρώ/άτομο*, το οποίο θα περιλαμβάνει πιατέλα κρεατικών και σαλάτα/4 άτομα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την άφιξή μας στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης την Πέμπτη 7/09 θα μας υποδεχθεί ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Θανάσης Βίτσας. Το γεύμα στην περιοχή Θέρμα Σαμοθράκης, το οποίο θα περιλαμβάνει παραδοσιακό κατσικάκι, θα προσφερθεί από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη ως μία ένδειξη φιλοξενίας μας στην περιφέρειά του.

Την Παρασκευή 8/09 στο λιμάνι της Θάσου θα μας καλωσορίσει ο Δήμαρχος Θάσου, κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Εκεί το γεύμα θα είναι ελεύθερο σε παραθαλάσσιες ταβέρνες, με τις οποίες έχουμε συμφωνήσει για ένα κοινό μενού, αξίας 10 ευρώ/άτομο*, το οποίο θα περιλαμβάνει πιατέλα ψαρομεζέδων και σαλάτα/4 άτομα.

Το Σάββατο 9/09 θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας. Μετά το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης και των μουσικών δρωμένων, θα προσφερθεί από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» δείπνο στην πλατεία της Μαρώνειας, προκειμένου να σας ευχαριστήσουμε για τη δυναμική σας συμμετοχή στη Γενική μας Συνέλευση. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας οι εθελοντές του Σωματείου μας θα σας μοιράσουν κουπόνια κατά την επιβίβασή σας στα πούλμαν.

Τέλος, τα υπόλοιπα γεύματα – δείπνα στην Κομοτηνή και την Καβάλα αντίστοιχα θα είναι ελεύθερα σε όποιο εστιατόριο επιλέξετε. Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν ενδεικτικό κατάλογο εστιατορίων:

Α. Κομοτηνή (δείτε εδώ)

 1. Sultan Tepe
 2. Fabrica – Φάρμα Κρεάτων
 3. Κουζουλό
 4. Agora Eat & Meet
 5. Το καψούλι
 6. Γλυκάνισος
 7. Το κουτί
 8. Τα αδέρφια – Κουρτίδης
 9. Στη Λαδόκολα

Β. Καβάλα (δείτε εδώ)

 1. Balaouro
 2. Ταβέρνα «ο Σάββας»
 3. Τα μπακαλιαράκια της Κυρά-Μαρίας
 4. Ωραία Μυτιλήνη
 5. Ψαράκι
 6. Απίκο Τσιπουράδικο
 7. Οινόμελο Μεζεδοπωλείο
 8. Ταβέρνα «Ο Μηνάς»
 9. Παλλάδιο
 10. Ωραία Μυτιλήνη
 11. Παραλιακόν Μεζεδοπωλείον

* Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται η κατανάλωση ποτού.

 • ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Κομοτηνή όποιος επιθυμεί μπορεί να περιηγηθεί ελεύθερα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Για τη διευκόλυνση της «αυτοξενάγησής» σας το «ΔΙΑΖΩΜΑ» δημιούργησε ένα ψηφιακό πανόραμα για τα μνημεία της Κομοτηνής, σε συνεργασία με την CLIO MUSE (εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για τον πολιτισμό), την αρχαιολόγο, κ. Εύη Παπαδοπούλου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και το Δήμο Κομοτηνής. Η εφαρμογή αυτή θα αποτελέσει ένα είδος ηλεκτρονικής ξενάγησης στα σπουδαία μνημεία της Κομοτηνής και θα διατίθεται δωρεάν μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο της βόλτας μας στο ιστορικό κέντρο της Ξάνθης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μεταξύ άλλων και τον Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης (αρχοντικό, όπου γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις). Προκειμένου να σας διευκολύνουμε σας επισυνάπτουμε το χάρτη της πορείας που θα ακολουθήσουμε (Συν. 5)

Κατά τη διάρκεια της φετινής μας Γενικής Συνέλευσης θα επισκεφθούμε, επίσης, και τους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου, της Σαμοθράκης, της Θάσου, της Μαρώνειας και των Φιλίππων. Ειδικότερα, όμως, για την πρόσβασή μας στους χώρους της Σαμοθράκης, της Θάσου και της Μαρώνειας θα ζήσουμε τρεις συναρπαστικές πεζοπορίες. Για την ενημέρωσή σας σας επισυνάπτουμε τους σχετικούς χάρτες (Συν. 6)(Συν. 7) και (Συν. 8)

Σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους οι ξεναγήσεις θα γίνουν από ομάδες αρχαιολόγων – αρχιτεκτόνων του Υπουργείου Πολιτισμού που δουλεύουν για την ανάδειξη των μνημείων αυτών. Επιπλέον, για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφθούμε θα διανεμηθεί πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Το νερό σε όλο το οδοιπορικό μας (πούλμαν, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.).θα είναι χορηγία της εταιρίας ΒΙΚΟΣ Α.Ε., εταιρικού μέλους του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη διαρκή υποστήριξή της.

 

 • ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα όμορφα δρώμενα θα διανθίσουν το πενθήμερο μας:

 • Μουσική παράσταση από τον καλλιτέχνη, κ. Πέτρο Κλαμπάνη στα αρχαία θέατρα της Σαμοθράκης και της Θάσου.
 • Μουσικό οδοιπορικό στην ανθρωπογεωγραφία και τα ακούσματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: από τον Έβρο με το κ. Θανάση Γκαϊφύλλια, τη Ροδόπη με τους κ.κ. Χαλήλ Μουσταφά και Φάνη Κέκκερη, την Ξάνθη με το κ. Γιώργο Φραντζολά, τη Δράμα με τη κα Λία Τζιαμπάζη και την Καβάλα με τους κ.κ. Βασίλη & Δημήτρη Ευφροσυνίδη.
 • Ρεσιτάλ πιάνου από τη σολίστ κ. Ντιάνα Βρανούση στον Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης.
 • Επίσκεψη της έκθεσης «ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ», σε επιμέλεια της κ. Ίριδος Κρητικού στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Τα μουσικά δρώμενα θα προλογίζει ο κριτικός μουσικής και μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Γιώργος Μονεμβασίτης.

 • ΥΛΙΚΟ – ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Στην είσοδο κάθε ξενοδοχείου θα σας περιμένουν οι εθελοντές του Διαζώματος. Όσα μέλη είστε ταμειακώς εντάξει θα βρείτε τους σάκους με το υλικό της γενικής συνέλευσης και τη διαπίστευσή σας στα δωμάτιά σας. Τα υπόλοιπα μέλη θα μπορείτε να παραλάβετε το σάκο από τους εθελοντές μας στην είσοδο κάθε ξενοδοχείου. Ο σάκος θα περιλαμβάνει όλο το ενημερωτικό υλικό, καθώς και μικρές εκπλήξεις. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι διαπιστεύσεις θα είναι απαραίτητες το Σάββατο κατά τη διάρκεια του Α΄ και Β΄ μέρους των εργασιών.

 

 • ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ
Όπως φαίνεται από τις προβλέψεις του μετεωρολόγου και μέλους του σωματείου μας, κ. Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια του πενθημέρου θα είναι Διαζωματικός και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Απαραίτητο αξεσουάρ για τις πεζοπορίες που θα ακολουθήσουμε (ειδικότερα από και προς τον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας) είναι τα αθλητικά παπούτσια! Και μην ξεχνάτε το καθιερωμένο «ζακετάκι» σας για παν ενδεχόμενο!

 

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Όσοι δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στη Γενική μας Συνέλευση σας παρακαλούμε θερμά να μας προτείνετε ένα άλλο μέλος, το οποίο επιθυμείτε να σας εκπροσωπήσει στη διαδικασία της διαπίστωσης της απαρτίας, όσο και στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν (Συν. 9)

Τέλος, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η κα Κατερίνα Αβραμοπούλου θα είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Τηλ. Επικοινωνίας
Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» :  210 /8254256 -7
Σταύρος Μπένος: 697 4049404
Κατερίνα Αβραμοπούλου: 697 8835773

Φιλικά,

Ο πρόεδρος

Σταύρος Μπένος